CUPA CETĂŢILOR - MUNTELE MIC
27-29 iulie 2007

ORGANIZAREA

În perioada 27-29 iulie 2007, la Muntele Mic - judeţul Caraş-Severin va avea loc al doilea concurs amical de downhill, întrecere care face parte din Cupa Cetăţilor la mountainbike, downhill şi sporturi extreme, eveniment unic în România, concurs cu caracter naţional şi internaţional, eveniment ce se doreşte a intra in peisajul organizatoric al evenimentelor cultural-sportive bănăţene şi naţionale. Concursul a este organizat de Graţian Bolog, vicepreşedinte al Clubului Sportiv Tibiscus, singurul partener în organizare fiind Clubul Sportiv Tibiscus.
Evenimentul continuă seria de manifestări sportive cicliste ce au mai avut loc la cetăţi precum: Şoimoş, Deva, Timisoara, Caransebeş şi Şiria.

TRASEE

Downhill: traseu cu lungimea de aproximativ 5 kilometri, conţine portiuni foarte tehnice si de viteza (atentie la cei cu placutele de frana uzate sau frane ineficiente). Traseul are punctul de start la cabina Telescaunului si finish-ul la baza Telescaunului diferenta de nivel 1.500 metri. In timpul coborarii bikerii vor intalni cel mai variat traseu posibil vazut vreodata. Traseul va avea elemente de dificultate naturale, noi incercand a interveni cat mai putin asupra reliefului (de parca ar mai fi nevoie la cat de dificil este :) ).
Night–ride: Concurs in care se va cobora “la gramada” (toti biciclistii deodata), concursul va avea loc seara pe drumul de coborare de la Crucea de pe Muntele Mic si pana la Telecabina intrecerea se va desfasura incepand cu ora 22, fiecare rider si bicicleta fiind echipata cu sistem de iluminare propriu.
X-Country: Competitie ce va avea loc pe platoul Muntelui Mic la o altitudine intre 1.500 m. si 1.860 m. Traseul va avea o lungime aproximativa de 3-4 km, se vor efectua 4 ture.
Dual Slalom: Competitie ce se va desfasura pe un traseu sinuos, cu viraje stranse si cu trambuline artificial amenajate pentru a ridica gradul de spectaculozitate a intrecerii. Locul de desfasurare este zona de start a traseului de Downhill.

Portul căştii şi a echipamentului de protectie este obligatoriu.

CATEGORII

DOWNHILL
* Bărbaţi Seniori (19 - 99 ani)
* Bărbaţi Juniori (14 - 18 ani)
* Fete
NIGHT RIDE & FREE-RIDE
* Bărbaţi (14 - 99 ani)
* Fete (14 - 99 ani)
Categoria de concurs se formează atunci când există cel puţin 5 participanţi, cei ce nu se pot înscrie în categoria dorită din lipsă de efectiv, se transferă către cea mai apropiată categorie.
Categoria nouă de concurs se formează atunci când există cel puţin 5 doritori de a forma acea categorie şi îşi anunţă intenţia cu cel puţin 3 zile înainte de start, la aprobarea organizatorilor.

PROGRAM

Vineri
* Sosirea şi cazarea participanţilor;
* Ora 18 Şedinţa tehnică şi înscrierea sportivilor;
Sâmbătă
* Ora 09 - 12 Antrenamente obligatorii şi recunoaştere de traseu;
* Ora 15 Concurs Downhill (Manşa 1, 2);
* Ora 17 Concurs Şosea cu startul de la baza Telescaun Muntele Mic;
* Ora 20 Night Ride;
* Ora 21 Briefing.
Duminică
* Ora 10 Manşa (Manşa 3, 4);
* Ora 15 Premierea.

REZULTATE

Rezultatele finale obţinute de sportivi precum şi primele locuri pe podium sunt:
Locul Numele şi prenumele Timp
I Bolog Graţian 7 minute
Câmpean Ştefan 7 minute
Stadler Reinhold 7 minute
II Iordan Costi 8 minute
III Sabău Alexandru 10 minute
IV Varga Norbert 13 minute
V Ţâru Călin 21 minute


Un eveniment oferit de: