CONFERINŢA NAŢIONALĂ A FEDERAŢIEI ROMÂNE DE CICLISM
Braşov, 19 ianuarie 2014

Federaţia Română de Ciclism şi-a prezentat duminică, la Braşov, principalele obiective pentru anul 2014, în cadrul primei conferinţe naţionale a sportului cu pedale din România. Debutul întâlnirii, la care au participat 40 de persoane, a aparţinut preşedintelui Eduard Carol Novak, care a prezentat situaţia actuală a FRC. Ulterior, s-a luat în discuţie organizarea competiţiilor naţionale din acest an, Campionatele Naţionale şi Cupa României.

Campionatele Naţionale vor fi organizate de FRC împreună cu un organizator local. Cluburile interesate de organizarea acestor competiţii vor trimite solicitări la sediul FRC până la sfârşitul lunii ianuarie, urmând ca în cursul lunii februarie să fie decis locul unde vor fi organizate aceste campionate.
Cupa României (şosea şi MTB) se va desfăşura în cinci etape. Organizatorii vor colabora cu FRC pentru o bună organizare, federaţia supervizând evenimentele prin arbitri şi observatori. A fost pusă în discuţie şi organizarea unei Cupe a României pentru ciclocross, acest lucru urmând a fi decis în prima parte a anului 2014. De asemenea, s-au luat în discuţie implicarea FRC în organizarea de evenimente pentru discipline mai puţin populare în România: Paracycling şi BMX-disciplină olimpică.

Partea a doua a conferinţei a continuat cu discuţii pe marginea calendarului competiţional, iar la final a fost prezentat noul website al FRC, o interfaţă modernă care va permite o mai bună comunicare şi o accesare mult mai facilă a informaţiilor.
(Sursa: www.ciclism.ireporter.ro)

Clubul Sportiv Tibiscus a fost reprezentat de Cooordonatorul Secţiei de ciclism, Sergiu Neidoni.


Sergiu Neidoni