TRANSILVANIA BIKE TRAILS RACE 2014
Viscri, 26 iulie 2014


Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB ce va avea loc pe data de 26 iulie 2014, cu start si finish la Viscri, al carui scop este acela de a lansa si promova reteaua de trasee de bicicleta ce leaga satele sasesti din zona Tarnava Mare cu Sighisoara.
Reteaua de trasee este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, prin Programul de Cooperare Romano-Elvetian si va avea o lungime totala de aproximativ 100 km pana in luna mai 2015 si va lega 10 sate din zona cu Sighisoara.” si sa fie dupa cum urmeaza: “Reteaua de trasee este dezvoltata de catre Fundatia ADEPT Transilvania, cu sprijinul Fundatiei Orange, si in perioada 2013 – 2015 in cadrul unui proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa si va avea o lungime totala de aproximativ 100 km pana in luna mai 2015 si va lega 10 sate din zona cu Sighisoara.
Obiectivul principal al proiectului este acela de a oferi o experienta unica utilizatorilor, de a atrage un numar cat mai mare de iubitori ai miscarii in aer liber in zona si de a creste veniturile localnicilor printr-un turism verde si responsabil. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt usor de urmarit, sunt construite in proportie de 80 % prin padure si pot fi utilizate pe toata perioada anului, exceptand perioadele cu zapada.
Constructia retelei a inceput in anul 2011 cu traseul ce leaga satele Crit si Mesendorf, cu o lungime de 7 km si s-a continuat in anul 2013 cu traseul Crit-Bunesti ( 7 km) , iar in prezent se lucreaza la traseul ce va lega Viscri de Sighisoara.


Conform clasamentului oficial, colegul nostru Maus Ionaşcu a urcat pe podium pe locul I al categoriei M40+, cu timpul de 2h 19m 14s.

Locul I

Maus Ionaşcu


Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: www.tbtrace.ro/.