CUPA NAȚIONALĂ XCM 2017, etapa a II-a. VIDRARU BIKE CHALLENGE
Arefu (AG), 24.06.2017

Competita Vidraru Bike Challenge este organizata de catre asociatia sportiva Adventuremania, care isi propune sa antreneze cat mai multi oameni intr-o viată activa. Suntem bucurosi sa facem cunoscuta experiența acumulata in sute de iesiri de relaxare si în competitii – toate având drept numitor comun miscarea in natura: de la superbe trasee de trekking & hiking la experiente unice în ture de MTB, pe schiuri sau în ambarcatiuni.
Competiție MTB cu un traseu foarte spectaculos ce urcă din zona barajului Vidraru pe una dintre culmile sudice ale munților Făgăraș, participanții având de ales între 3 trasee, de 34, 52 și 90km.
O parte din drum se află în zona de gol alpin, ceea ce se traduce într-o excelentă vizibilitate de jur-împrejur – către vârfurile din Făgăraș: Călțun – Lespezi – Negoiu la nord, Ciortea – Scara – Mazgavu spre nord-vest și către masivul Cozia la vest.
Cea de-a 4-a editie a concursului de mountain bike, “Vidraru Bike Challenge”, s-a desfasurat sambata, 24 iunie, in muntii Fagaras, pe un traseu spectaculos cu plecare din zona barajului Vidraru, unde peste 400 de concurenti au luat startul.
Competita de ciclism a gazduit si a doua etapa din Cupa Naționala a Romaniei de XCM, aducand astfel impreuna atat ciclisti montani de performanta, cat si amatori si pasionati de miscare in aer liber. Toate cele 3 probe, 34, 52, respectiv 90 km (tura de 90 km a reprezentat proba in Cupa Nationala a Romaniei de XCM), au avut startul la aceeasi ora.
Ciclistii au pornit in cursa aleasa incurajati de voluntari si sustinatori, iar momentele de la start, finish, cat si din timpul probelor au fost surprinse de nenumarate camere foto, video si drone.

Conform clasamentului oficial, colegii noştri s-au clasat astfel:
  • Maus Ionaşcu - locul I categoria M40-49 FRC-Amatori cu timpul de 4h 33m 15.87s
  • Kitty Jidovu - locul III categoria M30-39 Amatori cu timpul de 4h 32m 02.78s
  • Locul I

    Maus Ionaşcu
    Locul III

    Kitty Jidovu


    Mai multe detalii despre concurs pe pagina http://vidrarumtb.ro/.