PROIECTUL CICLOTRASEE

Constituit la 18.01.2018
Web: www.cs.tibiscus.ro/membri/ciclotrasee/


Prezentare
Ciclotrasee reprezintă un proiect ce are ca obiectiv principal promovarea și dezvoltarea traseelor turistice din România parcurse pe bicicletă. Persoanele implicate în acest proiect sunt Paul Wagner, Ciprian Sava, Loredana Apachiței și Gabriel Ban.
Dorim să informăm bicicliștii despre pistele, traseele, rutele de ciclism existente, deoarece unele chiar dacă sunt practicabile, acestea pot fi destul de ascunse datorită zonelor rurale în care se află sau din cauza potecilor nemarcate.
De asemenea, susținem vizitarea obiectivelor turistice folosind un mijloc de transport sănătos atât pentru mediul înconjurător cât și pentru psihicul și fizicul uman, acestea fiind aflate în împrejurimile traseelor menționate pe site-ul dedicat www.ciclotrasee.ro.
Site-ul web este pricipalul element al proiectului, cuprinzând trasee cicloturistice din toată țara, clasificate în funcție de regiune, durată, distanță și alte criterii fundamentale pentru a ajuta utilizatorii să găsească traseul potrivit.

Loredana-Lenuța
APACHIȚEI


Gabriel
BAN


Ciprian
Sava


Paul-Silviu
WAGNER

Traseele actuale existente pe site au fost parcurse atât de echipa Ciclotrasee cât și de prietenii sau utilizatorii acestui proiect, fiind atent studiate și notate. Ciclotraseele indexate se află în afara orașului, cu o descriere cât mai precisă, conținând poze, respectiv filmulețe de prezentare.

Obiective
 • Implementarea unei platforme web/mobile care va oferi utilizatorului oportunitatea de a introduce singur trasee pe care le-a urmat, în mod automat, posibilitatea de a împărtăși experiența unui traseu pe Facebook sau într-un grup pe care l-a creat pe platformă dar și posibilitatea de a se întrece în trasee parcurse cu toți utilizatorii platformei.
  O hartă interactivă va fi afișată pe profilul utilizatorului. Aceasta fiind inițial monocromă (gri), iar pe măsură ce utilizatorul parcurge trasee ea se va colora. Regiunile istorice ale României (Banat, Oltenia, Crișana, etc.), județele, obiectivele turistice, precum si alte repere de pe hartă se vor debloca mergând pe un traseu din proximitatea acestora. Utilizatorul va fi răsplătit astfel cu achievement-uri, realizări, badge-uri care vor fi convertite în puncte ce se acumulează și vor putea fi folosite în diverse scopuri pe platformă. Fiecare localitate valorează un anumit punctaj, în funcție de numărul de locuitori și de populație.
  Poze și filmulețe vor fi atașate fiecărui traseu și vor apărea pe hartă.
  Harta poate fi publică sau privată.
  Traseele, de pe harta altcuiva, pot fi marcate ca și favorite/wishlist.
 • Creșterea unei comunități de bicicliști prin intermediul rețelelor de socializare precum Facebook, Instagram sau a aplicațiilor dedicate oamenilor pasionați de mișcare în aer liber ca Strava și Bikemap.

  Cuantificare
  ➢ 83 de trasee active online.
  ➢ 23 de persoane dedicate scopului, printre care și asociația Brașovul Pedalează.
  ➢ Parteneriat cu Amazing Romania, Romanian Car, Bike Events.
  ➢ 9,600 de utilizatori unici pe site în 2017.
  ➢ 193 de downloaduri ale aplicației Ciclotrasee.
  ➢ 856 de urmăritori pe Facebook.