SAPTAMANA MOBILITATII EUROPENE

Si la Timisoara, ca probabil in toata tara, marcarea Saptamanii Europene a Mobilitatii respectiv a Zilei Europene fara Masini ar fi trebuit sa fie ceva organizat, care sa permita cetatenilor sa priceapa despre ce este si la ce foloseste actiunea (actiunile).
Din pacate...
Dupa cunostintele noastre, a fost mult prea putin. Si n-ar fi fost probabil nici atat, daca am fi lasat in grija autoritatilor locale sa faca ceva.
Concret:
1) Clubul Sportiv Tibiscus a editat, prin forte proprii, un pliant care prezinta intelesul Saptamanii Mobilitatii, avantajele sportului si deplasarii prin alte mijloace decat autoturismul propriu, utilizarea mijloacelor de transport incomun etc. Aceste pliante au fost oferite, in fiecare zi din aceasta perioada, seara, celor care au trecut prin Piata Operei din Timisoara:

2) Agentia pentru Protectia Mediului (APM) a organizat o tura cu bicicletele si rolele, pe un traseu din centrul istoric al orasului, acolo unde se ceruse (si se promisese) inchiderea circulatiei auto. Cu o zi inainte, autoritatile au revenit, au respins traseul initial si au oferit altul, care a fost, de fapt, o strada (Bv. Parvan) de nici 2 kilometri, traseu care a fost parcurs, in 15 minute, de vreo 30 de ciclisti si rolleri, si asta a fost tot. Noroc ca la sosire APM a oferit un suc si niste fornetti ca sa mai indulceasca impresiile printre participanti:

3) Clubul Sportiv Tibiscus a organizat un Mars al biciclistilor, pe strazi din centrul Timisoarei, fara inchiderea circulatiei auto, pentru a arata astfel ca se poate coexista pasnic si fara probleme, masini si biciclete. Din pacate, vremea extrem de urata n-a adunat la start decat 10 ciclisti: o reprezentanta a asociatiei Tinerii Prieteni ai Naturii Timisoara, un copil de vreo 10 ani, un prieten al nostru si 7 ciclisti din Club. A fost insa frumos, toata lumea de pe traseu se uita mirata la sirul nostru "indian"...

Nu avem cunostinta de alte actiuni. Pacat ca s-a irosit inca o ocazie de a face ceva, atunci cand exista o oportunitate si ne laudam la U.E. cu ce planuri frumoase avem.
Poate la anul ?...
Participanţii la aceste actiuni au avut ocazia sa se vada la Stirile Pro TV iar APM ne-a oferit, si in acest an, o diploma: