VARSEC - TIMISOARA - VARSEC
Cicloturism Transfrontalier

  In perioada 24-25 septembrie 2005, o echipa a Clubului Sportiv Tibiscus a participat la actiunea intitulata "Cicloturism transfrontalier - BANAT - Varset-Timisoara-Varset", care a cuprins o deplasare a unui grup de ciclisti din Republica Serbia si Muntenegru pana la Timisoara si retur.

Actiunea a fost organizata de Fundatia pentru Cultura si Invatamant "Ioan Slavici" Timisoara, Asociatia "Orizonturi Universitare" Timisoara si Comunitatea Romanilor din Serbia, in cadrul Proiectului PHARE RO 2003/005.778.02.01-02 "Fondul Comun pentru Proiectele Mici Romania-Serbia Muntenegru".
Actiunea a demarat in 24 septembrie cand un grup de circa 20 de ciclisti din tara vecina au plecat spre Timisoara, au trecut granita prin Punctul Vamal Stamora Moravita, unde au fost intampinati de organizatorii din partea romana a actiunii. De la Jebel, ciclistii au venit in Timisoara, fiind insotiti de un grup de 10 sportivi romani, majoritatea membri ai Clubului nostru.

La sosirea in Timisoara a avut loc o intalnire informala a intregului grup de sportivi, s-a servit masa de pranz, apoi cu totii ne-am deplasat la Uniunea Sarbilor din Romania, in Piata Unirii din Timisoara, unde a avut loc o sedinta a acestui for cu oficialitatile orasului.
A doua zi, duminica 25 septembrie, de la ora 10 s-a organizat un tur al orasului Timisoara, cu opriri la Muzeul Satului si Catedrala Mitropolitana, dupa care sportivii au fost condusi, de grupul nostru de ciclisti, pana la iesirea din Timisoara, de unde acestia au plecat spre casa.

Actiunea s-a organizat sub stricta si profesionista supraveghere a echipajelor de la Politia Rutiera si Ambulanta Timisoara, care au asigurat deplasarea si asistenta necesara bunei desfasurari.
Participantii au primit din partea organizatorilor o diploma de participare la aceasta actiune: