MASA CRITICĂ
27.04.2007

Tradiţia şi-a spus cuvântul şi vineri, 27 aprilie, de la aceeaşi oră 17:00, circa 50 de ciclişti ne-am întâlnit la Catedrală pentru tradiţionala "Masă Critică" concretizată în plimbarea cu bicicleta prin oraş. Traseul parcurs de această dată a fost: Catedrala Mitropolitană - Piaţa Sinaia - "Pista de biciclete" (să mai spunem de maşinile parcate?) - pista de biciclete de la Sinaia până la str. Reşiţa (şi de data asta liberă de maşini) - Gara de Nord - str. Circumvalaţiunii - Julius Mall - str. Gheorghe Lazăr - Catedrala Metropolitană.

Noutatea??? Lucrul de care ne-am "temut" s-a întâmplat şi, la plecarea de la Catedrală, şi-a făcut apariţia un echipaj al Poliţiei. Cu greu câţiva colegi bikeri s-au lăsat convinşi să discute cu ei, deoarece ei vroiau un reprezentant, un organizator, un lider al acţiunii. Cum aşa ceva nu avem, în fine, discuţia a avut loc cu câţiva din cei mai "vechi" participanţi şi... echipajul Poliţiei, cu girofarurile pornite, ne-a însoţit pe tot parcursul plimbării. Le mulţumim mult pentru prezenţă, sperăm ca deplasarea lor să aibă efect (la maşinile parcate pe pistă) şi ne-am bucurat de scăderea apelativelor şi degetelor arătate nouă de către şoferii pe care existenţa noastră îi deranjează atât de mult.

Câteva poze de la "Masa Critică" din luna aprilie puteţi viziona mai jos (ca de obicei, mulţumiri lui Spawn dar şi lui Paul Prodan):Un filmuleţ cu "Masa Critică" din aprilie puteţi viziona pe Youtube.

Toţi cei interesaţi de a afla mai multe despre "Masa Critică" în Timişoara puteţi obţine înscriindu-vă în grupul de discuţii "Masa critică în Timişoara".