JIMBOCICLETA - 9-10 iunie 2007

Rotary Club Timişoara, Rotary Club ARAD, Rotary Club Jimbolia (în formare), Asociaţia de cluburi ROTARY TMB, Primăria Jimbolia, Comisiile de cultură, sport, arte ale Consiliului Judeţean Timiş, Prefectura Timiş, în parteneriat cu Clubul Sportiv Tibiscus, reprezentat prin vicepreşedintele Graţian Bolog, organizează în zilele de 9 şi 10 iunie 2007, la Jimbolia, mega-evenimentul intitulat

STEAUA CICLISTICĂ ŞI MUZICALĂ JIMBOLIA
care se va desfăşura după următorul

PROGRAM

Sâmbătă, 9 iunie 2007
07:00 – 10:00 Acţiuni de sprijinirea călătoriei spre Jimbolia a grupurilor de biciclişti. Asistenţă tehnică, medicală, transport auto al grupurilor de la graniţă.
10:00 – 14:00 Sosirea participanţilor, înregistrarea şi cazarea la tabăra ŞTRAND, servirea mesei
14:00 Deschiderea oficială. Prezentarea Jimboliei şi a festivalului de blues
15:00 – 16:00 Proiecţii, prezentări pentru promovarea ciclismului pentru sănătate şi mediu.
16:00 – 18:00 Concursuri şi demonstraţii cicliste: concurs de viteză, concurs de îndemânare
19:00 – 20:00 Servirea cinei
20:00 – 24:00 Spectacol din cadrul Festivalului Jimboblues 2007 – Teatrul de vară

Duminică, 10 iunie 2007
10:00 - Paradă de biciclete, demonstraţii cicliste
12:00 - Prezentări făcute de grupele de participanţi. Spectacol muzical asigurat de cluburi ROTARY (DixieJjam Session, Doina Timişului etc)
14:00 – Festivitatea de premiere şi închiderea oficială a taberei
15:00 – 22:00 Acţiuni de sprijinire a întoarcerii grupurilor de biciclişti. Asistenţă tehnică, medicală, transport auto al grupurilor până la graniţă.

CONCURSURI DE CICLISM

Vor participa la eveniment tineri amatori de ciclism din judeţele învecinate Timişului, din Ungaria, Serbia, Germania. Aceştia vor avea la dispoziţie trei competiţii: concurs de şosea (Jimbolia - Vamă - Jimbolia), concurs de îndemânare (trial) şi parada bicicletelor.
Organizatorii vor asigura premii: cupe, medalii, diplome, bani (peste 1200 euro) şi alte materiale.
Mai multe detalii se pot obţine pe pagina evenimentului: www.jimbocicleta.net.

REZULTATE

Sâmbătă 9 iunie, cu startul la ora 16:00, s-a desfăşurat proba de şosea, pe traseul Jimbolia - Vamă - Jimbolia. La start s-au aliniat aproape 100 de sportivi, grupaţi în categoriile profi (cursiere) şi hobby (MTB+citybike). După studierea filmului sosirii, rezultatele obţinute sunt:
Categoria PROFI
 • locul I - Enache Cristian (Timişoara)
 • locul II - Pop Radu Ionel (Făgăraş - Braşov)
 • locul III - Mihai Andrei (Ploieşti - Prahova)
 • locul IV - Bodea Sebastian (Timişoara)
  Categoria HOBBY
 • locul I - Valcov Luca (Dudeştii Vechi)
 • locul II - Dorca Florin (Clubul de Turism "Concordia" Lugoj)
 • locul III - Bogdănescu Laurenţiu (BikeAttack Reşiţa) şi Ionescu Vlad (Ineu-Arad)

  Sâmbătă 9 iunie, de la ora 18:00, a fost prevăzută proba de îndemânare. Traseul era pregătit încă din ziua anterioară, între orele 16:30-18:00 s-au putut efectua antrenamente de către sportivii înscrişi, din păcate furtuna care s-a abătut asupra Jimboliei începând cu ora 18:15-19:00 nu a mai permis desfăşurarea competiţiei iar părţi din construcţie au fost dislocate. Proba a fost amânată pentru dimineaţa zilei de duminică, repararea structurii nu s-a mai putut efectua în condiţii de siguranţă pentru sportivi şi de aceea proba a fost anulată.

  Duminică 10 iunie, între orele 10:00-13:00, s-a desfăşurat concursul "Discovery Jimbolia-Tour", care a presupus o probă de orientare turistică pe bicicletă, cu 6 puncte de verificare (Ştrandul Termal, Casa Memorială Dr. Karl Diel, Muzeul Ştefan Jager, Zona Bălţilor, Gară, Muzeul Pompierilor). La concurs s-au înscris aproape 30 de ciclişti, toţi cei care au terminat traseul primind din partea organizatorilor premii în obiecte. Prin tragere la sorţi, unul dintre participanţi (Mateiu Alexandru - Timişoara) a plecat acasă cu o bicicletă nou-nouţă.

  Ultimul concurs organizat a fost cel de cunoaştere a legislaţiei rutiere, cu întrebări specifice bicicletei, la care au participat 15 tineri ciclişti dintre care pe primele locuri s-au clasat:
 • locul I - Varga Raul
 • locul II - Pîrvu Denis
 • locul III - Barmayoun Darius
 • locul IV - Avram Sebastian
 • locul V - Sima Cătălin

  Sportivii Clubului Sportiv Tibiscus, Secţia de Ciclism, au participat la competiţia de şosea (obţinând un loc VIII - Filip Soare, junior, din păcate fiind singurul junior a fost inclus la categoria de seniori, respectiv loc XIII - Farcaş Remus) şi la cea de orientare turistică pe bicicletă (Bolog Graţian).

  MASS MEDIA

  Despre acest mega-eveniment au relatat:

  Evenimentul Zilei, ediţia de vest - 11 iunie 2007 Timiş Expres - 29 mai 2007

  Anunţ la Radio ProFM
  despre Jimbocicleta
  www.dordeduca.ro

  Analog TV
  ştirile din 11.06.2007

  Analog TV
  Emisiunea 'Ce-i nou?' din 15.06.2007