CUPA CETĂŢILOR - MUNTELE MIC
6-7 septembrie 2008

ORGANIZAREA

În perioada 6-7 septembrie 2008, la Muntele Mic - judeţul Caraş-Severin, va avea loc ediţia a XI-a a competiţiei Cupa Cetăţilor la mountainbike, downhill şi sporturi extreme, eveniment unic în România, concurs cu caracter naţional şi internaţional, eveniment ce se doreşte a intra in peisajul organizatoric al evenimentelor cultural-sportive bănăţene şi naţionale. Concursul este organizat de Graţian Bolog, vicepreşedinte al Clubului Sportiv Tibiscus.
Evenimentul continuă seria de manifestări sportive cicliste ce au mai avut loc la cetăţi din zona de vest a României precum Şoimoş, Deva, Timisoara, Caransebeş sau Şiria.

ÎNSCRIEREA

Se face online până la data de 17 august 2008 (inclusiv) pe site-ul evenimentului Cupa Cetăţilor . După această dată înscriere se poate face doar vineri 6 septembrie la locaţia concursului, înainte de şedinţa de briefing.

PREGĂTIRILE

Pentru obţinerea autorizaţiilor legale şi prospectarea traseului, organizatorul evenimentului, Graţian Bolog, s-a deplasat în weekendul 11-13 iule 2008 la Borlova şi Muntele Mic.

DETALIILE

Mai multe detalii, imagini sau alte informaţii, puteţi obţine pe site-ul dedicat evenimentului: www.cupacetatilor.ro.

CONCURSUL

Clubul Sportiv Tibiscus a fost reprezentat la concurs de o delegaţie compusă din: Marius Karnyanszky, Carla Karnyanszky, Laurenţiu manda, Alex Pejity, Paul Vanţ. Aceştia au participat la concurs în cadrul colectivului de arbitraj.

Vineri 5 septembrie
După-amiaza zilei de vineri a fost destinată primirii sportivilor, înscrierii la concurs şi alte probleme organizatorice. De la ora 20, organizatorul concursului a condus un briefing în care au fost prezentate activităţile care urmează a se desfăşura, planul pentru prima zi de concurs şi s-au desemnat arbitrii de traseu.

Sâmbătă 6 septembrie
După trezirea de la ora 7 şi programul obişnuit de dimineaţă, la ora 9 am plecat cu toţii pe traseu şi ne-am ocupat punctele de arbitraj pentru tura de recunoaştere al cărei start s-a dat la ora 10:20:

Două sesiuni de antrenament au avut loc până la prânz (de la orele 11:35 respectiv 12:30), iar de la orele 14 şi 15:20 s-au desfăşurat două manşe oficiale, în urma cărora s-au stabilit timpii finali (după regula cel mai bun timp din oricare manşă) respectiv clasamentul.

PREMIEREA

Locul I - Huba Molnar (Arad, România)

Locul II - Bolog Graţian Dinu (Timişoara, România)

Locul III - Gregorz Banbula (Poland)

  • Locul I campionatul naţional "Cupa Cetăţilor" 2008 la Downhill - Bolog Graţian Dinu
  • Locul II campionatul naţional "Cupa Cetăţilor" 2008 la Downhill - Sabău Alexandru
  • Locul III campionatul naţional "Cupa Cetăţilor" 2008 la Downhill - Huba Molnar, Marcu Mihai Andrei
    Toţi participanţii, dar mai ales cei care au ocupat loc de podium, au fost răsplătiţi cu cupe, medalii, sume în bani, sucuri, materiale sportive şi de întreţinere corporală, din partea sponsorilor evenimentului. Lista completă a acestora se află pe site-ul competiţiei (vezi aici).