CANTONAMENT LA MARIAZELL (AUSTRIA)
18-22 FEBRUARIE 2009

Sportivi ai Secţiei de Schi-Snowboard vor desfăşura, în perioada 18-22 februarie 2009, un program de antrenamente, pe pârtiile staţiunii Mariazell din Austria.

PARTICIPANŢII
La aceste antrenamente au participat, din partea Clubului Sportiv Tibiscus, sportivii:

Carla
Karnyanszky

Marius
Karnyanszky

Gil
Dorogostaisky

Lori
Koszegi-Stoianov

CASA ŞI MASA
Casa şi masa au fost asigurate la Gasthof "Weisser Engel" (cazare cu mic dejun inclus):

Weisser Engel
www.mariazell.at/extern/0surboeck.php3

MARIAZELL BÜRGERALPE
Poziţia geografică a regiunii Mariazeller înseamnă că Burgeralpe se bucură de o cantitate extraordinară de zăpadă pentru altitudinea sa. Iar când este nevoie de ajutor pentru ceea ce oferă natura, modernele tunuri de zăpadă ajută la întregirea peisajului.
Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi cu o telecabină, două teleschiuri şi două telescaune modernizate recent, iar pârtiile sunt late şi bine întreţinute în toată regiunea de schi.
În vârful muntelui schiorii sunt aşteptaţi într-un restaurant ultramodern, panoramic. Tot în vârful muntelui se poate găsi turnul panoramic al staţiunii de unde se deschide o privelişte fantastică pe staţiunea învecinată â Gemeindealpe-Mitterbach, dar şi pe Erlaufsee, respectiv pe vârful Otscher (informaţii de pe www.skimania.ro).

Click aici pentru hartă

CANTONAMENTUL
Detalii şi imagini de la acţiunea noastră puteţi urmări mai jos:

Drumul spre Austria
Plecarea a fost miercuri 18 februarie 2009 ora 06 iar traseul străbătut a fost Timişoara - DN6 - Cenad - frontieră România/Ungaria - E68 - Szeged - M43 - M5 - M0 (Budapesta) - M1 - frontieră Ungaria/Austria - A4 - Viena - A2 - S6 - Murzzuschlag - B21 - Mariazell. Cei peste 650 km ai traseului i-am parcurs in 12 ore, dintre care 3 ore le-am petrecut, la plimbare şi cumpărături, în Viena, iar ultimii 50 km ai drumului ne-au luat 2 ore, având în vedere că viscolea şi că a trebuit să punem lanţurile la maşină pentru a ajunge cu bine la destinaţie.

Ziua 1-a
Am petrecut întreaga zi pe munte, cele 8 pârtii ne-au ţinut ocupaţi toată ziua iar vremea a cam ţinut cu noi, nu prea frig, nu prea a nins, numai bine să te dai. Prânzul l-am servit pe munte, o bucătărie şi o servire exemplară confirmă părerea foarte bună pe care orice locaţie de schi&snowboard din Austria ne-a lăsat-o până acum. Seara, o salată uşoară datorată lui Lori ne-a trimis spre odihna binemeritată.

Ziua a 2-a
Am petrecut întreaga zi pe munte, pe pârtiile care din cauza viscolului erau cam greu de stăpânit. Dacă vremea nu a ţinut cu noi, asta nu ne-a împiedicat să-i dăm tare şi să ne apuce seara pe munte. Acasă, o cină italienească, cu spaghete, datorată tot lui Lori, ne-a trimis către odihna binemeritată.

Ziua a 3-a
Pe o ninsoare ca-n poveşti, am petrecut întreaga zi pe munte, pe pârtiile din ce în ce mai afânate şi debordând de zăpadă. Pe o vreme de iarnă adevărată, cu greutăţile apărute din cauza stratului tot mai mare de zăpadă proaspătă, am reuşit să ducem ziua sportivă până la capăt. Seara, o salată rafinată, datorată din nou lui Lori, ne-a trimis către somnul binemeritat.

Ziua a 4-a
Deşi este ziua plecării înapoi spre casă, ne-am hotărât să o dedicăm muntelui, de aceea am stat pe pârtii până la ora 15. Viscolul din nou ne-a făcut oarece probleme, asta ne-a împins să tragem cât putem de tare să facem ce n-am făcut în toate celelalte zile.

Drumul înapoi spre casă
Plecarea a fost duminică 22 februarie 2009 ora 18 iar drumul a durat până luni ora 16 cu o pauză de odihnă la graniţa dintre Austria şi Ungaria. Traseul străbătut a fost invers celui de la venire.
DIN REUŞITELE SPORTIVILOR
Câteva dintre cele mai reuşite filmuleţe cu sportivii noştri puteţi urmări mai jos: