LET'S DO IT, ROMANIA !
25 septembrie 2010

Proiectul "Let's Do It, Romania !" îşi propune curăţarea mormanelor de gunoi din arealele naturale ale ţării, într-o singură zi. Mormanele de gunoi care au fost identificate şi curăţate în cadrul acestei campanii au fost gunoaiele aruncate de către cetăţeni (fie ei localnici sau turişti) în areale naturale. În mormanele de gunoi nu s-au inclus zonele în care au fost transportate deşeuri cu utilaje şi depozitate sistematic (acestea fiind gropi de gunoi ilegale). Arealele naturale curăţate au fost atât pe uscat, cât şi pe apă.

Aşa cum au fost organizate acţiunea din Estonia (ţara de origine a iniţiativei) în 2008 şi cele din Letonia şi Lituania în 2009, acţiunea din România presupune implicarea cetăţenilor, a autorităţilor locale, a firmelor private, a operatorilor de salubritate, a persoanelor publice şi a mass media pentru a mobiliza populaţia să iasă în ziua stabilită şi să cureţe deşeurile conform planului realizat de către echipă.

Ca obiective pe termen lung, proiectul îşi propune responsabilizarea cetăţenilor faţă de mediul înconjurător şi colaborarea cu autorităţile pentru îmbunătăţirea infrastructurii şi a sistemului de amenzi.

În România, ziua de curăţenie naţională a fost pe 25 septembrie 2010 iar la acţiune a participat şi o echipă a Clubului Sportiv Tibiscus care au avut de "luptat" cu grămezile de gunoaie din jurul Timişoarei.

Cristi Anghel
Coordonator echipă

Alex Almăjan
Membru

Remus Farcaş
Membru

Alex Grosu
Membru

Paul Petruţ
Membru

Dani Stamenca
Membru


Pentru detalii despre etapele proiectului „Let’s Do It, Romania!” apasă aici.