Mai multe detalii pe pagina evenimentului - www.clubciclism.ro.

GÂRBOAVELE XC - CONCURS DE MOUNTAINBIKE
Gârboavele-Galaţi, 9 aprilie 2011

Incepand cu 9 aprilie 2011 Galatiul reintra pe harta iubitorilor sportului pe doua roti. La initiativa membrilor nou infiintatului Club de Ciclism Galati din cadrul Asociatiei pentru Ecologie S.O.S. - Pro Natura, la aceasta data s-a desfasurat Garboavele XC, primul concurs national de mountain bike din Galati. In apropierea orasului, in padurea Garboavele, o zona mirifica rupta parca din alte vremuri, cand codrii de stejari acopereau o buna parte a acestei tari, pe un traseu de dificultate medie de 20 km, au fost prezenti peste 400 de participanti din toate colturile tarii sa-si arate priceperea si rezistenta in ale pedalatului off road, printre care şi colegii noştri:

Locul I

Cătălin Semeniuc
Locul II

Vanessa Plumbotă
Locul II

Maus Ionaşcu

Concursul nu a fost foarte usor, padurea Garboavele cu cele aproape 400 de ha ale sale in care este inclusa si Aria naturala protejata se situeaza pe un teren deluros iar traseul pregatit de ciclisti experimentati (printre care şi colegul nostru Maus Ionaşcu) a inclus zone care au pus la grea incercare concurentii, mai ales ca in ultimele zile a şi plouat.

Echipa DHS Tibiscus Team a reuşit să deschidă sezonul de MTB cu un rezultat excelent, toţi cei 3 participanţi ocupând loc pe podium, prin aceasta obţinând şi cea mai bună clasare la echipe.