CAMPANIA "PE JOS ORAŞUL SE VEDE MAI FRUMOS"
Timişoara, 11 iunie 2011

Elevii din Timişoara au avut ocazia în acest weekend să îşi cunoască oraşul mai bine, mergând pe jos. Cei aproximativ 250 de elevi care au participat la campania "Pe jos oraşul se vede mai frumos" au putut descoperi pe parcursul traseului clădiri şi parcuri, dar şi povestea acestora, iar, la final, o parte dintre participanţi au fost premiaţi.

Competiţia a început sâmbătă, 11 iunie, de la ora 9, când elevii au parcurs un traseu prestabilit şi marcat de Primăria Municipiului Timişoara, dinspre şcoală către centrul oraşului, punctul de întâlnire fiind Catedrala Mitropolitană. Traseul a cuprins obiective cu o semnificaţie deosebită pentru acest oraş.

La sfârşitul acestui traseu, elevii au avut ocazia să urmărească un spectacol de acrobaţii pe biciclete, care a avut loc între orele 10 şi 12, în Piaţa Victoriei, spectacol pus în scenă de colegii noştri Vali Carasiniu, Sergiu Scandera şi Cristi Konyo. La finalul zilei, elevii au precizat traseul parcurs şi au descris ce anume i-a impresionat cel mai mult (o clădire anume sau caracteristicile unui loc – zonă verde, zonă liniştită ), sub forma unui eseu sau compuneri.

Primele cinci lucrări vor fi publicate în Monitorul Primăriei, iar grupele de elevi calificate în urma acestei probe eliminatorii vor realiza câte un videoclip sau câte o prezentare, cu o durată de maximum cinci minute, având ca temă deplasarea cu mijloace de transport alternativ: biciclete, mijloace de transport în comun şi chiar mersul pe jos, ca soluţie la poluarea cauzată de traficul intens la nivel urban.

Campania „Pe jos oraşul se vede mai frumos!” are ca scop încurajarea mersului pe jos, informarea şi sensibilizarea elevilor implicaţi în proiect despre efectele negative ale poluării determinate de traficul rutier intens din mediul în care trăiesc.

Imagini de la demonstraţia de trial puteţi urmări în prezentarea alăturată (cu mulţumiri fotografului oficial al evenimentului pentru poze).

Vali Carasiniu

Cristi Konyo

Sergiu Scandera