Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: http://babadagxc2011.blogspot.com/.

BABADAG XC 2011
Babadag, 27 august 2011

Pentru cei care nu-si imagineaza ca în muntii Dobrogei exista peisaje inedite si se pot face trasee de mountain bike, Triton Sport Constanta împreuna cu Constanta Cycling Team încearca sa demonstreze contrariul.

Pentru prima data in zona de sud-est a Romaniei s-a dat startul unei competitii inedite de cross country având ca scop principal promovarea ciclismului în aceasta zona. Locul de desfasurare al competitiei a fost în localitatea Babadag, din judetul Tulcea, la o distanta de 80 de kilometri de Constanta, in data de 27 august 2011.

Traseul competitiei s-a derulat de-a lungul unui drum forestier, pe o lungime de 17 km si a fost accesibil fiecarui ciclist, indiferent de pregatire. Pe parcursul traseului s-au succedat zone de urcat si coborât pe drum de macadam si pamânt, alternând cu zone de teren plat, dar diferenta de nivel nu este mai mare de 200 de metri în punctul maxim de urcare. Atentia concurentilor a fost pusa la încercare pe ultima parte a traseului unde au întâlnit curbe bruste si santuri adânci care trebuie abordate cu grija.

La concurs a fost prezent şi colegul nostru Maus, care conform clasamentului oficial a ocupat locul I la categoria ELITE MASCULIN 30-39 ani.
Locul I

Maus
Ionaşcu