CUPA EMMEDUESPORT
Ploieşti, 26-27.05.2012

Cupa Emmedue Sport 2012 prin Asociatia Nationala a Ciclistilor isi invita concurentii la startul competitiei care se va desfasura in perioada 26-27 Mai 2012. Editia din acest an continua formula competitionala lansata in 2011 si va ofera 2 zile pline de curse pe sosea si off-road.
Avem noutati in acest an privind cursele, traseele, clasamentele si suntem gata sa vi le dezvaluim.
26 Mai 2012 este ziua rezervata Curselor pe sosea. Cursa de fond 100km are o ruta imbunatatita care va ridica nivelul de competitivitate: un punct de catarare suplimentar si urcarea de final nou – nouta.
Am introdus o noua cursa: Sosea 50km prin care dorim sa va incurajam cu un traseu accesibil sa va aliniati la start.
27 Mai 2012 – ziua traditional rezervata curselor de mountain-bike. Avem 2 curse: Maraton 65Km dar si un semi-maraton de 35km. Ambele curse beneficiaza de trasee modificate substantial fata de editia 2011. Va vom tine la curent cu descrierea completa pe parcursul perioadei de inscriere.
O noutate o reprezinta si introducerea unor categorii noi: Family pentru cursa Mtb 35km si o noua categorie de varsta de peste 50 de ani. Concurentii Elite vor fi acceptati in Cursa de Sosea 100km si Mtb 65km si se vor regasi doar in clasamentul Open al cursei respective. Categoriile de varsta vor fi si la aceasta editie rezervate doar amatorilor.


La concursul de şosea concurenţii au avut de ales între:
  • proba de 99 km pe traseul: Crama Seciu - Plopu - Manastirea Jercalai - Iordacheanu - Tarculesti - Rotari - Malu Rosu - Fantanele - Vadu Sapat - Calugareni - Tataru - Gornet Cricov - Manastirea Jercalai - Nisipoasa - Plopu - Crama Seciu.
  • proba de 50 km cu traseul: Crama Seciu - Satul Galmeia - Plopu - Nisipoasa - Plavia - Gornet Cricov - Straosti - Crama Seciu.
    Locul I
    Maus Ionaşcu

    Locul 4

    Rareş Manea

    Locul 5

    Alex Almăjan

    Locul 5

    Titel Ruşinaru



    Alin Duţescu



    Daniel Crista

    La concursul de MTB concurenţii au avut de ales între:
  • proba de 65 km: Plecarea se face din Parcul Bucov pe asfalt pana in localitatea Pleasa, de unde incepe ascensiunea pe offroad a dealului Seciu. Se coboara si se traverseaza pentru aproximativ 11Km zona impadurita a versantului de nord si ulterior se revine spre zonele viticole din sud. Ascensiunea prin viile din dreptul localitatii Bighilin este urmata de o portiune rapida de drum forestier, traversarea localitatii Plopu si o urcare usoara printr-o zona impadurita. Se coboara rapid si se incepe ascensiunea prin Galmeia, urmata de drumul asfaltat catre Crama Seciu, concurentii inscrisi la Cupa vor recunoaste fragmentul de final al cursei de sosea. Dupa o mica bucla prin viile de pe versantul de vest, se va face intoarcerea pe acelasi drum spre parcul Bucov.
  • proba de 35 km: Plecarea se face din Parcul Bucov pe asfalt pana in localitatea Pleasa, de unde incepe ascensiunea pe offroad a dealului Seciu. Se coboara si se traverseaza zona verde a versantului de nord, se revine pe asfalt spre crama si dupa o scurta bucla prin viile de pe versantul de vest se face intoarcerea pe drumul de sosire catre zona de start.
    Locul I
    Ramona Covaciu
    Locul I
    Rareş Manea
    Locul II
    Maus Ionaşcu
    Locul II
    Vanessa Plumbotă
    Locul II
    Cătălin Semeniuc
    Locul III
    Laurenţiu Bogdănescu
    Locul III
    Daniel Crista

    Locul 5

    Alin Duţescu



    Titel Ruşinaru


    Despre organizarea şi desfăşurarea concursului respectiv rezultatele frumoase ale echipei noastre au relatat:

    www.brasovultau.ro din 29.05.2012

    www.freerider.ro din 30.05.2012

    www.insport.ro din 30.05.2012

    www.sporttim.ro din 30.05.2012


    Mai multe detalii pe pagina evenimentului: http://cupa.emmeduesport.ro.