17. VATTENFALL CYCLASSICS
Hamburg (Germania), 19 august 2012

De la startul său din 1996 sub denumirea HEW-Cyclassics, cursa de la Hamburg pentru profesionişti şi amatori, ajunsă la a 17-a ediţie, a devenit o cursă clasică. Cele mai bune echipe cicliste ale lumii au fost la start, la singura cursă de cel mai înalt nivel UCI World Tour din Germania. Adiţional, oragnizatorii au oferit invitaţii echipelor din a doza categorie, dacă sunt integrate în programul UCI Biological Passport Program, obligatoriu deja pentru echipele profesioniste.

În afară de cicliştii profi, peste 20 000 de amatori au pedalat prin centrul şi prin metropola Hamburg la cursele pe grupe de vârstă. Aproape 1 000 000 de spectatori au fost prezenţi şi au fost alături de concurenţi, pe traseul închis complet circulaţiei rutiere.
Un videoclip de prezentare a cursei din 2010 puteţi urmări mai jos:

Nu aveti instalata o versiune recenta a extensiei Flash sau aceasta este dezactivata din browser.

Va rugam sa vizitati site-ul Adobe pentru a descarca si instala ultima versiune a extensiei Adobe Flash Player necesara rularii clipurilor video in format flash pe pagina web.

La concurs s-a înscris şi colegul nostru Alex Almăjan care a terminat cursa cu bine, pe locul 268 (31 în categorie) cu timpul de 3h 56m 07s.

Alex
Almăjan
Cursa Vattenfall Cyclassics s-a desfăşurat de-a lungul celor mai frumoase locuri ale oraşului Hanseatic, pe 3 trasee de lungimi diferite: 55 km, 100 km şi 155 km. Circa 2 000 de voluntari, ofiţeri de poliţie, pompieri, lucrători federali au asigurat traseul iar cei 800 000 de spectatori au încurajat cicliştii către linia de finish.


Mai multe detalii pe pagina evenimentului - www.vattenfall-cyclassics.de.