GEIGER MOUNTAINBIKE CHALLENGE
Sibiu, 19 august 2012

După 5 ediţii de Geiger MTB Challenge şi numeroase alte competiţii de mountain bike cross country organizate credem că e timpul să multiplicăm această experienţă punând în practică proiectul “TRIADA MTB 2012”.

Realizarea acestei serii de concursuri de mountain bike este posibilă în primul rând cu sprijinul sponsorului principal al seriei, MAPEI, brand care a sprijinit ciclismul la diferite niveluri în ultimii 20 de ani. De asemenea fiecare eveniment este realizat în parteneriat cu autorităţile locale, respectiv Primăria Târgovişte, Primăria Braşov, Primăria Sibiu, lucru care ne asigură continuitatea pentru sezoanele următoare.

De ce Târgovişte, Braşov şi Sibiu?
 • Târgovişte – la doar o oră de Bucureşti veţi găsi trasee suficient de tehnice şi solicitante pentru a vă pune la incercare abilităţile, dar accesibile în acelaşi timp oricărui practicant al mountain biking-ului.
 • Braşov – unul din cele mai cunoscute oraşe montane din ţară care ar putea deveni cu uşurinţă pe viitor un loc de referinţă şi de întâlnire pentru mountain bike în Romania.
 • Sibiu – un eveniment cu o notorietate deja consacrată care rămâne în continuare o provocare şi un punct de referinţă atât pentru riderii cu experienţă cât şi pentru amatorii dornici de aventură.

  Ce aduce nou această serie:
 • clasament general al cărui scop este pe de o parte premierea celor mai buni mountain bikeri din Romania, iar pe de altă parte posibilitatea fiecărui participant de a se evalua în comparaţie cu ceilalţi competitori din întreaga ţară.
 • standardizarea nivelului calitativ de organizare a competiţiilor de mountain bike din punct de vedere al traseelor, premiilor, logosticii, cronometrajului etc. La aceasta serie în viitor vor putea adera şi alte competiţii naţionale care respectă standardele în ce priveşte organizarea.
 • implementarea standardelor si regulamentelor internaţionale în competiţiile de mountain bike din Romania.

  Colegii noştri au încheiat cursa cu bine - două locuri pe podium, cinci locuri imediat lângă podium, plus locul II la echipe participante la Traida MTB 2012, dar suntem cu toţii alături de colegul nostru Darius care a suferit un accident rupându-şi clavicula.

  Locul I

  Maus Ionaşcu
  Locul III

  Silviu Manea

  Locul 4

  Ramona Covaciu

  Locul 4

  Daniel Crista

  Locul 5

  Martin Speth

  Locul 5

  Kitty Jidovu

  Locul 6

  Alex Fodor  Zsolt Kovacs  Daniel Balaure

  Vanessa Plumbotă

  Timea Zaban

  Constantin Dumitrana

  Darius Radu

  Alin Duţescu

  Piri Chelciov

  Ladislau Speth

  Sergiu Neidoni
  Conducător echipă


  Mai multe detalii pe pagina: http://www.bikeromania.ro/.