NUMĂRĂTOAREA DE TOAMNĂ
Timişoara, 21 octombrie 2012

Echipa “Verde pentru Biciclete” are plăcerea de a vă invita la “Numărătoarea de Toamnă”, duminică, 21 octombrie 2012, la Casa VpB - Platforma Timco (str. Circumvalaţiunii nr 8-12).
Vom sărbători împreună 4 ani de Verde pentru Biciclete, ani în care organizatorii au reuşit să creeze o comunitate de biciclişti bine conturată şi puternică. O comunitate formată din oameni care au integrat bicicleta în viaţa lor de zi cu zi. O comunitate formată de mii de timişoreni care pedalează în fiecare zi înspre şi dinspre serviciul lor, indiferent de vreme. Oameni obişnuiţi care au devenit super-eroi în traficul din oraş, în hainele lor obişnuite de muncă. Îi aşteptăm, aşadar, pe toţi timişorenii în salopete, halate, tricouri, uniforme, sacouri casual sau taioare business pentru a arăta lumii că sunt mândri să meargă PE BICI SPRE SERVICII. Întâlnirea bicicliştilor va avea loc la ora 10:00, la Casa Verde pentru Biciclete, unde vom distribui numere de bicicletă. De la ora 11:00 vom parcurge împreună următorul traseu: Strada Circumvalaţiunii – Gheorghe Lazăr – Strada Paris – Piaţa Regina Maria – Bulevardul Regele Ferdinand – Bulevardul Mihai Viteazul – Bulevardul Vasile Pârvan – Strada Cluj – Strada 1 Decembrie – Aleea FC Ripensia – Splaiul Nistrului – Bulevardul Revoluţiei din 1989 – Strada Hector – Bulevardul I. C. Brătianu – Strada 20 Decembrie 1989 – Bulevardul C. D. Loga – Piaţa Victoriei – Strada Mărăşeşti. La finalul plimbării, vom poposi pe strada Mărăşeşti, pe care o vom denumi măcar pentru o zi Aleea Bicicliştilor, unde vor avea loc workshop-uri cu tematică ecologică/ciclistă:
-Expoziţie de fotografii de la evenimentele anterioare
-Atelier de Pimp My Bike
-Demonstraţii de trial
-Mers pe rampele de biciclete
-Ateliere sportive Decathlon
-Facepainting
-Plimbări cu ricşa
-Kiss My Bike
Impactul campaniei „Verde pentru Biciclete” derulate de-a lungul celor 4 ani de zile este vizibil în comunitate. “Verde pentru Biciclete” a organizat aproape lunar acţiuni destinate încurajării mersului pe bicicletă, iar pe străzile din Timişoara se regăsesc peste 12000 de biciclişti cu număr „Verde pentru Biciclete”.
“Verde pentru Biciclete” este o mişcare pentru pedalare, susţinută de Fundaţia Bega.

La acţiune au luat parte şi colegii noştri:

Emil Chepeţan

Remus Farcaş

Carla Karnyanszky

Marius Karnyanszky

Adi Lungu

Bitză Nădăştean

Daniel Stamenca

Adrian Ţeghiu

Andrei Popa

Mai multe detalii pe pagina evenimentului - www.pedaleaza.ro.