CĂLĂTORIE SPRE CENTRUL PĂMÂNTULUI 2013
Slănic Prahova, 24.02.2013

Calatorie Spre Centrul Pamantului (CSCP) este un concurs de mountain bike cross country cum nu au mai fost pana acum in Romania si probabil nici in Europa. CSCP este anul acesta la prima editie si se desfasoara in interiorul salinei Slanic Prahova.
Da, ai citit bine! Vei cobora cu bicicleta ta in mina si te vei plimba nu doar prin zona turistica dar si pe tunelul special de acces, zona restrictionata si, in mod normal, inchisa publicului.
Traseul concursului are o lungime de 3 km si se va parcurge de mai multe ori. La finalul timpului alocat, cine a facut cele mai multe ture castiga. Astfel, spre deosebire de un concurs timp XCM (Cross country Maraton), unde ai timp sa-ti mai tragi sufletul, sa te mai opresti la un izvor, sa mai admiri un peisaj, concursurile XCO sunt mai alerte, iar efortul pe care il depui trebuie sa fie la cote inalte inca de la start. Dar, pana la urma telul principal nu este sa castigi cu orice pret ci sa te simti bine alaturi de prieteni si pasionati de bicicleta asemeni tie.

La concurs a luat parte şi colegul nostru Maus Ionaşcu care a reuşit poziţionarea pe un excelent loc II, la categoria Masculin peste 40 de ani, cu 6 ture în timpul de 32:05.2, conform clasamentului oficial.
Locul II

Maus Ionaşcu


Mai multe detalii pe pagina evenimentului - http://www.calatorie.transalpinbike.ro.