CĂLĂTORIE ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT 2013
Târgu Ocna, 26.05.2013

Calatorie intre Cer si Pamant 2013 este o cursa de cross country (XC) care se desfasoara la Targu Ocna in judetul Bacau. La Targu Ocna avem Mina Trotus, dar si multe dealuri pitoresti in zona. Este a doua editie in cadrul seriei de concursuri mtb desfasurate in salinele Salrom din Romania. Insa pentru ca nu dorim sa ne repetam prea des, ne-am gandit sa diversificam ideea, asa, doar putin.

Astfel, tu ca biciclist, nu vei mai forja doar pe coridoarele Salinei Tg. Ocna ci te vom scoate la suprafata complet de data asta, si nu doar o data ci de mai multe ori in timpul alocat de 120 minute! Startul va fi acum in Piata Primariei Targu Ocna de unde vei pleca in cea mai "maxima" viteza pe strazile orasului pentru ca in doar cativa kilometri sa ajungi deja la poarta Minei. Dar inca nu te lasam sa cobori, mai intai iti prezentam depozitele de sare pe care te invitam sa le parcurgi pe bicicleta, tot in viteza maxima. Astfel, dupa ce te-ai plimbat prin halele de depozitare, iesi iar la lumina, dar intri imediat la intuneric. Este momentul sa-ti aprinzi lanterna si sa cobori 3,1 km pe spirala de acces in mina de sare. Pret de 3,1 km si 240 m diferenta de nivel vei cobora spre adancul Pamantului pe un drum luminat. Daca ai participat la editia de la Slanic tii minte ca tunelul de acces era bine luminat. La Targu Ocna tunelul nu era luminat insa gazdele concursului au profitat de concurs si au spus ca este momentul sa faca putina lumina. Asa ca pana duminica 26 mai, tunelul va fi complet luminat. Aventura nu?! Tunelul de acces este perfect aderent, suprafata de rulare este beton, si la propriu si la figurat ;)

La concurs a luat parte şi colegul nostru Maus Ionaşcu care a reuşit poziţionarea pe un excelent loc I, la categoria Masculin peste 40 de ani, cu 6 ture în timpul de 2:20:47.4, conform clasamentului oficial.
Locul I

Maus Ionaşcu


Mai multe detalii pe pagina evenimentului - http://www.calatorie.transalpinbike.ro.
http://www.insport.ro/stiri-sporturi-969/sportivii-cs-tibiscus-premianti-la-ciclism-si-alergare-montana-21345.html#foto http://www.sportrevolution.ro/activitate-intensa-pentru-sportivii-de-la-cs-tibiscus/ http://ziuadevest.ro/sport/39659-sportivii-de-la-cs-tibiscus-timioara-rezultate-notabile-la-ciclism-i-alergare-montan-.html http://sporttim.ro/atletism/cs-tibiscus-timisoara-in-sa-la-supermaratonul-bekescsaba-arad-si-retur-in-alergari-la-crosul-baile-felix-si-nu-numai