METAL - ENDURO MOUNTAIN BIKING
Reşiţa, 02-03.11.2013

METAL pare sa fie primul eveniment Enduro Mountain Biking din Romania. Prima editie a avut loc la Resita in 2-3 noiembrie.

METAL s-a desfasurat in principal intr-un format de tip raliu cu probe speciale cronometrate, in general pe poteci care coboara dar care au si zone de urcus. Probele speciale au fost foarte diferite ca ritm dar si ca stil de abordare, fiind in principal in paduri cu obstacole naturale, zone pietroase si desigur poteci cursive care se parcurg in plina viteza.

Au existat si etape de legatura intre probele speciale, care au un timp maxim de parcurgere dar acesta este unul relaxat (care le permite participantilor sa se odihneasca sau sa socializeze in timp ce le parcurg).
Traseul de concurs a fost in zona centrul Resitei pe dealurile din jurul acestuia, Poiana Golului si Dealul Ciorii.

Este un tip de cursa accesibil tuturor mountain bikerilor, nu doar celor care au o conditie fizica foarte buna si se adreseaza in principal celor care indragesc all mountain-ul. Potecile pe care s-au desfasurat probele speciale au fost 80% coborare si au avut multe sectiuni de nivel tehnic mai ridicat, iar greselile au insemnat pierdere de timp – deci nu e suficient sa fii cel mai rapid tot timpul.

METAL a avut 4 probe speciale pe distante intre 1-3 km iar distanta totala, cu tot cu sectiunile de legatura, a fost de aprox 40 km care s-au parcurs in limita a 5 ore.

METAL nu a fost un concurs de downhill si nici unul de XC. A fost un concurs tip Enduro. S-a adresat mountain bikerilor tehnici care cauta adrenalina cat si celor cu conditie fizica... in mod sigur a fost un concurs greu care a stresat biciclistul si materialul.

Locul 4

Raluca Zvâncă
Locul 28

Cristi Konyo
Locul 16

Ionuţ Grecu


Mai multe detalii pe Facebook.