EXTREME CROSS-COUNTRY RACE 2014
Sărata Monteoru, Buzău, 18.05.2014

In lumea sportiva din Romania, competitiile de ciclism, au cunoscut in ultimii ani, o crestere semnificativa. Acestea sunt din ce in ce mai diversificate, de la cele de sosea, la cele de cross-country olimpic (XCO) si cross-country maraton (XCM) pana la concursurile de downhill. Acum putem alege, in fiecare weekend din sezon, cateva evenimente ciclistice, destinate atat amatorilor cat si sportivilor legitimati la un club de ciclism.
Dupa ce am participat, in decursul mai multor ani, la diverse concursuri din tara, si nu numai, consideram ca, in judetul Buzau exista trasee adecvate pentru un maraton de mountain bike provocator, atat ca nivel de dificultate cat si ca diversitate a tipurilor de trail. Totodata peisajele oferite de natura si gradul mare de inclinare al unor pante de pe traseul competitiei iti vor depasi asteptarile avand in vedere ca te afli intr-o zona de deal.
Pentru a patrunde in calendarul competitiilor de ciclism din Romania, avem in vedere organizarea primului maraton MTB din judetul Buzau, traseul desfasurandu-se pe teritoriul localitatilor Pietroasele, Merei, Vernesti, Tisau.
Acesta va fi compus din doua trasee de dificultate diferita, ambele avand startul si finish-ul in statiunea Sarata Monteoru.

Conform clasamentului oficial, colegul nostru s-a clasat pe locul II al categoriei MARATON M40-49, cu timpul de 4h 35m 01.9 s.

Locul I
Marius Ionascu


Mai multe detalii pe pagina evenimentului - http://xcriders.ro/.