PEŞTERA ROMÂNEŞTI MTB 2014
Româneşti, 25.05.2014

Racing Bike Pro are deosebita onoare de a va anunta organizarea unei serii de competitii de ciclism deschise tuturor pasionatilor, indiferent de vârsta, sex sau experienta, pe orice tip de bicicleta – West Bike Tour 2014.
West Bike Tour 2014 va recompensa performerii fiecarei competitii în parte, si, la final, pe baza punctelor acumulate, vor fi desemnati campionii sezonului. Întocmirea clasamentului general are ca scop, pe de o parte, premierea celor mai buni mountain bikeri din zona de vest a României, si, pe de alta parte, va da posibilitatea fiecarui participant sa se evalueze în comparatie cu ceilalti competitori.
West Bike Tour 2014 va cuprinde 9 concursuri cu urmatoarele date de desfasurare:
 • 12 APRILIE – LUNCA MURESULUI “PRIMA PEDALA” MTB-XCM – ARAD
 • 25 MAI – PESTERA ROMÂNESTI MARATON MTB, Jud TIMIS
 • 22 IUNIE – MARATONUL ZIMBRILOR TARCU
 • 29 IUNIE – CUPA CONCORDIA MTB- XCO –TAPIA, Jud TIMIS
 • 19 IULIE – Casoaia Bike Race
 • 26 IULIE – ROUTE 68 MARATON – MTB MARATON – GURASADA, Jud HUNEDOARA
 • 03 AUGUST – CUPA ARSENAL PARK MTB MARATON- ORASTIE, Jud HUNEDOARA
 • 13 SEPTEMBRIE – CUPA RACING BIKE PRO – MARATON, SIRIA, Jud ARAD
 • 05 OCTOMBRIE – RACING TO THE TOP – SIRIA-FEREDEU, Jud ARAD

  Etapa a II-a – Pestera Romanesti MTB
  Evenimentul a fost o premiera pentru Romanesti desi in zona se desfasoara si alte evenimente cicliste de notorietate cu care organizatorii locali ne-au obisnuit de-a lungul timpului. De asemenea Romanesti este gazda unui eveniment cultural cu rezonanta internationala, care se desfasoara anual (28 de editii) in Pestera Romanesti, renumita pentru acustica deosebita.
  Traseul ales este un traseu relativ scurt (20km), dar este un traseu care solicita concurenti atat din punct de vedere fizic cat si tehnic. Startul de va da “in catarare” de pe o portiune scurta de asfalt si de aceea sugeram ca inaintea startului fiecare dintre dvs. sa se incalzeasca corespunzator. In primul kilometru drumul permite efectuarea de depasiri deoarece este o portiune de drum lata cu o panta medie de cca 5%, dupa care drumul coteste 90° spre dreapta pe o zona acoperita cu iarba. De aici incepe adevarata distractie parcurgandu-se si zone de single-track asemanatoare concursurilor de XC alternand potecile de padure cu luminisuri. Diferenta de nivel cumulata a traseului este de 651 de metri. Concurentii de la proba Race vor parcurge tarseul doar o singura data, iar cei de la Elite de 2 (doua) ori.

  Locul I
  F30-39


  Elena Fodor
  Locul I
  M30-39


  Zsolt Kovacs
  Locul II
  Elite


  Kitty Jidovu
  Locul II
  F19-29


  Anita Kovacs
  Locul III
  M30-39


  Alex Fodor

  Locul 4
  Elite


  Darius Radu

  Locul 6
  M30-39

  Cristi Konyo
  John Grecu
  Andrei Harabagiu
  Gergo Kovacs


  Mai multe detalii pe pagina evenimentului - www.racingbikepro.ro.