GENTLEMEN'S RACE 2014
Podul Oltului, 05.10.2014

Gentlemen’s Race este un tip de cursă fără arbitri, fără puncte de control, fără sancţiuni, fără taxă de înscriere, relaxată, care se bazează pe munca în echipă. Echipele sunt formate din 4 coechipieri şi datorită faptului că nu există categorii echipele pot fi formate din fete, băieţi, tineri şi mai puţin tineri. Acest format de concurs a fost inventat şi organizat pentru prima oară în 2008 în Statele Unite ale Americii de către Rapha. Echipele vor pleca la o distanţă de 5 minute una de alta, în ordinea inversă a valorii. Pe toată durata cursei membri unei echipe vor merge grupaţi. Pentru ca o echipă să termine cursa, toţi cei patru membri vor trebui sa termine cursa.

Traseul are o lungime de 144 kilometrii şi o diferenţă de nivel pozitivă de 1200 metri. Traseul combină asfaltul cu porţiuni de piatră cubică (100-200m) şi o zonă de drum fără asfalt de 8 kilometri din care 5,5 sunt pe urcare şi restul pe coborâre. Traseul este destinat a fi parcurs pe cursieră.

La cursă s-a înscris şi echipa HOINARII, compusă din timişorenii Cristian Ghilţ, Alexandru Fodor, Elena Fodor şi Bogdan Horje.


Alex Fodor

Elena Fodor

Mai multe detalii pe pagina evenimentului: http://www.gentlemensrace.ro/.