TRIADA MTB 2015 etapa I-a AVRIG MOUNTAIN BIKE RACE
Avrig, 31 mai 2015


Triada MTB a devenit deja un brand între competiţiile de mountain bike din România şi organizatorii au responsabilitatea de a menţine buna desfăşurare a celor 3 etape la nivelul de până acum.
În 2015 vom avea trei modificări importante. În primul rând este vorba de prima etapă care începând de anul acesta se va desfăşura la Avrig sub numele de “Avrig Mountain Bike Race”. Va fi un traseu de aproximativ 45 km cu o dificultate tehnică medie accesibil majorităţii practicanţilor de mountain biking, traseu ce se întinde pe zonele deluroase din jurul oraşului Avrig la 26km est de Sibiu. Data de desfăşurare este 31 mai.
A 2-a etapă rămâne la Păltiniş, staţiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din România, şi va avea loc în perioada 11 – 12 iulie. Etapa de la Păltiniş se va numi în 2015 “Păltiniş MTB Project” şi include o competiţie Elite categoria C2 în calendarul UCI. A doua noutate despre care vorbeam la început o reprezintă mutarea competiţiei de cross country la Arena Platoş unde va fi amenajat un traseu modern şi spectaculos pe care intenţionăm să organizăm competiţii internaţionale începând din 2015. La Păltiniş vor fi şi în acest an 2 zile de concurs, XCO sâmbătă şi XCP duminică, clasamentul etapei fiind dat de cumularea rezultatelor din cele două zile.
Cea de-a 3-a etapă rămâne clasicul “Geiger MTB Challenge” în 23 august la Sibiu aflat la cea de-a 8-a ediţie, cu cele 3 trasee Lung, Scurt şi Începători. Traseul lung va suferi câteva modificări pentru a deveni mai compact şi mai spectaculos. Încercăm să atragem un număr cât mai mare de participanți la competiţia de începători care din 2015 se vrea a fi o tură de cicloturism mai mult decât o competiţie. Astfel taxa de participare va fi una modică iar la final va fi publicat un clasament dar nu se va organiza o premiere pentru începători.
A 3-a noutate importantă o reprezintă limitarea numărului de participanți la 350. Înscrierile vor fi deschise în data de 15 februarie şi până în 15 aprilie se vor putea înscrie doar participanţii la toate cele 3 etape.

Conform clasamentului oficial, colegii noştri s-au clasat astfel:
  • Maus Ionaşcu - locul III categoria M40+, cu timpul de 1h 58m 24s
  • Kitty Jidovu - locul 69 categoria M30-39,cu timpul de 3h 08m 33s
  • Locul III

    Marius Ionaşcu    Kitty Jidovu


    Mai multe detalii pe pagina: www.bikeromania.ro.