TRIADA MTB 2015 etapa a II-a PĂLTINIŞ MTB PROJECT
Păltiniş (Sibiu), 11-12 iulie 2015


Triada MTB a devenit deja un brand între competiţiile de mountain bike din România şi organizatorii au responsabilitatea de a menţine buna desfăşurare a celor 3 etape la nivelul de până acum.
În 2015 vom avea trei modificări importante. În primul rând este vorba de prima etapă care începând de anul acesta se va desfăşura la Avrig sub numele de “Avrig Mountain Bike Race”. Va fi un traseu de aproximativ 45 km cu o dificultate tehnică medie accesibil majorităţii practicanţilor de mountain biking, traseu ce se întinde pe zonele deluroase din jurul oraşului Avrig la 26km est de Sibiu. Data de desfăşurare este 31 mai.
A 2-a etapă rămâne la Păltiniş, staţiunea montană aflată la cea mai mare altitudine din România, şi va avea loc în perioada 11 – 12 iulie. Etapa de la Păltiniş se va numi în 2015 “Păltiniş MTB Project” şi include o competiţie Elite categoria C2 în calendarul UCI. A doua noutate despre care vorbeam la început o reprezintă mutarea competiţiei de cross country la Arena Platoş unde va fi amenajat un traseu modern şi spectaculos pe care intenţionăm să organizăm competiţii internaţionale începând din 2015. La Păltiniş vor fi şi în acest an 2 zile de concurs, XCO sâmbătă şi XCP duminică, clasamentul etapei fiind dat de cumularea rezultatelor din cele două zile.
Cea de-a 3-a etapă rămâne clasicul “Geiger MTB Challenge” în 23 august la Sibiu aflat la cea de-a 8-a ediţie, cu cele 3 trasee Lung, Scurt şi Începători. Traseul lung va suferi câteva modificări pentru a deveni mai compact şi mai spectaculos. Încercăm să atragem un număr cât mai mare de participanți la competiţia de începători care din 2015 se vrea a fi o tură de cicloturism mai mult decât o competiţie. Astfel taxa de participare va fi una modică iar la final va fi publicat un clasament dar nu se va organiza o premiere pentru începători.
A 3-a noutate importantă o reprezintă limitarea numărului de participanți la 350. Înscrierile vor fi deschise în data de 15 februarie şi până în 15 aprilie se vor putea înscrie doar participanţii la toate cele 3 etape.

Conform clasamentului oficial, la etapa de XCO de sâmbătă, colegii noştri s-au clasat astfel:
 • Maus Ionaşcu - locul II al categoriei M40+ cu timpul de 55m 51s
 • Elena Fodor - locul III al categoriei F14+ cu timpul de 1h 29m 01s
 • Alex Fodor - locul 14 al categoriei M3-39 cu timpul de 1h 07m 07s

  Conform clasamentului oficial, la etapa de XCP de duminică, colegii noştri s-au clasat astfel:
 • Maus Ionaşcu - locul II al categoriei M40+ cu timpul de 1h 55m 19s
 • Elena Fodor - locul III al categoriei F14+ cu timpul de 2h 36m 28s
 • Alex Fodor - locul 12 al categoriei M3-39 cu timpul de 2h 13m 26s

  Conform clasamentului general al etapei, colegii noştri s-au clasat astfel:
 • Maus Ionaşcu - locul II al categoriei M40+ cu timpul total de 2h 51m 10s
 • Elena Fodor - locul III al categoriei F14+ cu timpul total de 4h 05m 29s
 • Alex Fodor - locul 10 al categoriei M3-39 cu timpul total de 3h 20m 34s

 • Locul II

  Maus Ionaşcu
  Locul III

  Elena Fodor  Alex Fodor
  Locul II

  Maus Ionaşcu
  Locul III

  Elena Fodor  Alex Fodor
  Locul II

  Maus Ionaşcu
  Locul III

  Elena Fodor  Alex Fodor


  Mai multe detalii pe pagina: www.bikeromania.ro.