CANTONAMENT SNOWBOARD
Mariazell (Austria), 13-18 februarie 2016

O parte a sportivilor Secţiei de Schi-Snowboard au desfăşurat, în perioada 13-18 februarie 2016, un program de antrenamente pe pârtiile staţiunii Mariazeller Burgeralpe din Austria.

Staţiunea Mariazeller Burgeralpe este o destinaţie ideală pentru toţi membrii familiei, indiferent de nivelul de pregătire în schi sau snowboard. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt aşteptaţi cu 1 telecabină, respectiv 2 teleschiuri şi 2 telescaune modernizate, care deservesc 11 km de pârtii (5,5 km pârtii uşoare, 3,5 km pârtii medii, 2 km pârtii dificile), pârtii late şi bine întreţinute.
In vârful muntelui schiorii sunt aşteptaţi într-un restaurant ultramodern, panoramic, iar şcoli şi grădiniţe de schi găsim atât la staţiile inferioare cât şi cele superioare ale instalaţiilor de transport pe cablu. Tot aici găsim pârtia de săniuş cea mai bine amenajată din regiunea Steiermark, pe care putem aluneca chiar din vârful muntelui, până la baza pârtiilor, cu viteze extreme, în curbe înclinate, dar totuşi în siguranţă maximă. Tot în vârful muntelui găsim turnul panoramic al staţiunii de unde se deschide o privelişte fantastică pe staţiunea învecinată Gemeindealpe - Mitterbach, dar şi pe Erlaufsee, respectiv pe vârful Otscher.
Iubitorii schiului fond găsesc mai multe piste amenajate în valea Mariazeller, dar merită o vizită şi biserica şi locul de pelerinaj din zonă.

Carla Karnyanszky

Marius Karnyanszky

Cazarea a fost asigurată la Hotel MAGNUS KLAUSE din Mariazell:
Click aici pentru hotel            Click aici pentru hartă

Din păcate, vremea prea caldă pentru mijlocul lui februarie a făcut ca stratul de zăpadă să fie între 0-80 cm, ceea ce a însemnat că din cele opt pârtii să fie deschise doar patru, pe care au avut loc antrenamentele: [1], [2], [4], [7].