SĂLAJ VELO TOUR 2016
Zalău, 14.05.2016


Consiliul Judeţean Sălaj, în parteneriat cu ADI Sălaj Plus şi AS Instinct Team, organizează sâmbătă, 14 mai, competiţia de ciclism de şosea „Sălaj Velo Tur”.
Competiţia îşi propune promovarea judeţului Sălaj prin prezentarea infrastructurii rutiere reabilitate; promovare unui stil de viaţă sănătos, prin mişcare şi utilizarea mult mai frecventă a mijloacelor de deplasare alternative şi ecologice, aşa cum este bicicleta; conştientizarea participanţilor la trafic cu privire la un fenomen în dezvoltare – ciclismul de şosea.
„Sălaj Velo Tur” este tur de ciclism pe şosea organizat pe parcursul unei singure zile, de nivel sportiv mediu-avansat, atât pentru sportivi legitimaţi cât şi pentru amatori cu pregătire fizică adecvată, masculin şi feminin, pe grupe de vârstă variate.
Traseul presupune un traseu cu startul fals in fata Clădirii CJSJ, ieșire către Aghireș, start efectiv la ieșirea din localitate, intrare in DJ 191C pana la Crasna, în centru localității trecere pe DJ 108G, urcare pe DN1H apoi parcurgere traseu până la Hereclean, tranzit Zalău cu ieșire la Crișeni, intrare in DJ 108D până la Bulgari, trecere pe drum comunal către Someș-Odorhei de unde traseul are două variante:
1. Elite Amatori Masculin către Benesat, intrare pe DJ 196 către Cehu-Silvaniei, tranzit cu revenire pe DJ 108D pana la Bulgari, reluare traseu catre Someș-Odorhei si îndreptare pe DJ 108A finish in Jibou;
2. Feminin şi Juniori îndreptare către finish spre Jibou.
Dacă vremea va fi nefavorabilă, toţi concurenţii vor merge pe traseul 2. Pentru prima variantă traseul are o lungime de 120 de kilometri, iar pentru cea de-a dou de 80 de kilometri. Finalul curselor, pentru ambele variante, va fi la Grădina Botanică din Jibou.
„Sălaj Velo Tur” se doreşte a fi un un eveniment sportiv de avengură, care să atragă participanţi şi spectatori din judeţ, din ţară şi chiar din străinătate. Câştigătorii vor fi recompensaţi cu premii în bani, diplome şi medalii. Fiind un eveniment sportiv de promovare finanțată de Consiliul Județean Sălaj, nu se vor percepe taxe de înscriere.
Invitatul special al evenimentului este Alexandru Ciocan, o adevărată legendă a ciclismului românesc, multiplu campion naţional, cu numeroase participări la competiţii internaţionale importante.
Locul 6

Titel Ruşinaru

Conform clasamentului oficial, colegul nostru s-a clasat pe locul 6 la categoria M30-39 cu timpul de 3h 23m 53s.

Mai multe detalii pe pagina Consiliului Judeţean Sălaj.