TRANSILVANIA BIKE TRAIL RACE 2016
Saschiz (MS), 20.08.2016

Pentru ca in fiecare an la Transilvania Bike Trails Race startul e din alt sătuc săsesc, anul acesta a venit momentul sa luam startul din Saschiz chiar din piațeta de langa turnul cu ceas al bisericii fortificate.
Concursul aniverseaza finalizarea celor 100 de km de trasee construite, marcate si pietruite special pentru voi ciclistii. Proiectul e co-finantat de grantul din partea Elvetiei prin intermediul contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.
Concursul și evenimentul este o explorare a trecutului nostru, al sașilor, a culturii din zonă. E o întoarcere în timp și în istorie care e în contrast cu noua perspectiva a loculului care oferă o altă abordare turistica: activitați pentru o viață activă, trasee unice amenajate, confort in cadrul arhitectural refacut aproape de traditional, mancare sănătoasa din producția locală.
Ca si noutati s-au adaugat poteci noi, se trece in coborare prin cetatea Saschiz la distanta lunga si s-a creat un traseu mai scurt pentru incepatori/insotitori asa incat sa se bucure si sa guste si ei din experienta concursului, a potecilor construite, coborarilor si trecerior prin fortificatiile bisericilor.

Conform clasamentului oficial, colegul nostru Maus Ionaşcu s-a clasat pe locul I al categoriei M40+, cu timpul de 3h 40m 43s.
Locul I

Maus Ionaşcu


Mai multe detalii pe pagina evenimentului - http://tbtrace.ro.