BUNLOC VERTICAL RACE 2016
Bunloc (Săcele, BV), 5 noiembrie 2016


Silviu Bălan şi echipa sa, alături de Primăria Municipiului Săcele te invită pe 5 noiembrie 2016 să alergi pe Verticală la Bunloc, Săcele, Judeţul Braşov.
Cu o experienţă bogată în organizarea concursurilor de alergare montană (Marathon 7500, Retezat Sky Race, Braşov Marathon), a venit timpul şi pentru un concurs acasă la Silviu, unde acesta a crescut şi se antrenează de obicei.
Bunloc este o zonă turistică pentru săceleni şi braşoveni din cele mai vechi timpuri. Aici, pe când iernile erau ierni, exista o tradiţie foarte puternică în schiul alpin. În ultimii ani zona a devenit foarte populară pentru amatorii de parapantă, mountain bike, schi de tură dar şi pentru pasionaţii de alergare montană. Vertical Race este un concurs în care se aleargă doar la deal, la urcare, unde câştigă cel care urcă cel mai repede traseul cursei, în cazul nostru,
Bunloc-ul. Aflându-ne exact între Braşov şi Săcele, lângă cel mai important drum din ţară, DN1, sperăm că vom atrage cât mai mulţi alergători, dornici să se dueleze cu traseul nostru dar şi spectatori care să realizeze o atmosferă de zile mari şi toate astea într-un peisaj de vis, cu vedere directă a oraşului Braşov de la înălţime şi a masivelor, Piatra Mare, Bucegi şi Postăvaru.
Bunloc Vertical Race se adresează persoanelor active care iubesc muntele şi mişcarea. Sunt aşteptaţi la start, atât sportivi de talie naţională, care să tragă până la ultimul strop de energie pentru cucerirea titlului dar şi pentru cei care vor să realizeze o tură rapidă de weekend, nu foarte lungă, cu multe peisaje frumoase şi să bea o bere la Cabana Sava după aceea.
Prin această competiţie dorim să promovăm alergarea montană şi mersul pe munte ca un mijloc de petrecere a timpului liber, care conduce la un mod sănătos de viaţă. De asemenea ne dorim să promovăm obiectivele turistice din cadrul Municipiului Săcele, această competiţie fiind un proiect pilot, un început dintr-o serie de mai multe evenimente montan-sportive, care vor fi anunţate la timpul lor.

Conform clasamentului oficial, colegul nostru s-a clasat pe locul 14 OPEN M35+, cu timpul de 28m 32s.

Alex Fodor


Mai multe detalii pe site-ul evenimentului:
http://silviubalan.ro/bunloc/.