ROADGRANDTOUR 2017 etapa DRUMUL VINULUI
Seciu, 09.04.2017


Cursa care deschide sezonul, o etapă așteptată tot sezonul rece, o competitie la care vrem sa credem ca toata lumea s-a gandit continuu si in care toti vor s demonstreze ca au devenit ciclisti......peste iarna. E un moment al adevărului pentru mulți cicliști, triatloniști, amatori sau profesioniști de a-și testa parametrii de intrare în sezon.
Startul se va da de data aceasta (pentru a se evita emotiile si micile accidente ale unui start festiv in masa, pe coborare) de pe plat, dupa ce coborarea se termina si soseaua coteste la dreapta la unghi de 90 de grade. Deplasarea din vârful cățărării de la Crama Seciu, unde la finalul celor 110km-tura lunga si celor 62km-tura scurta va fi sosirea, catre zona de start festiv, se va face pe cont propriu, fara graba, fara nimic organizat. Startul festiv va fi urmat de cel tehnic, 1km mai tarziu, din mers.
Sosirea va fi la capătul a 4 tururi de circuit si jumatate, respectiv 2 si jumatate pentru tura scurta, asa cum am precizat, la Crama Seciu. Ce s-a schimbat fata de anul trecut: concurentii de la tura lunga vor urca de 5 ori catararea de final, iar concurentii de la tura scurta de 3 ori.
Asa cum sezonul Road Grand Tour se inchide cu Eroica, poate cea mai grea cursa de sosea a sezonului, vrem sa-l deschidem intr-un mod la fel de eroic, cu Drumul Vinului. Dacă e chef, chef să fie, măcar să avem băutura aproape :)

Conform rezultatelor oficiale ale turei lungi 110 km, colegii noștri s-au clasat astfel:
 • Maus Ionașcu - locul 4 al categoriei M40-49 cu timpul de 3h 22m 34,40s.
 • Florin Mârza - locul 9 al categoriei M19-29 cu timpul de 3h 37m 36,50s.
 • Cristi Mircioi - locul 21 al categoriei M30-39 cu timpul de 3h 49m 28,30s.

  Conform rezultatelor oficiale ale turei scurte 62 km, colegii noștri s-au clasat astfel:
 • Titel Rușinaru - locul 7 al categoriei M40-49 cu timpul de 2h 01m 41,40s.

 • Maus Ionaşcu

  Florin Mârza

  Cristi Mircioi

  Titel Ruşinaru


  Mai multe detalii despre concurs pe site-ul evenimentului: http://www.roadgrandtour.ro.