SEMIMARATON GALATI 2017
Galaţi, 28 mai 2017

SemiMaraton Galaţi, această frumoasă poveste care a devenit deja un eveniment de tradiţie în comunitatea noastră, a început cu o vizită în inima României.
Ne aflam într-un schimb de experienţă la Fundaţia Comunitară Sibiu când am auzit prima oară de SemiMaraton, ca platformă de strângere de fonduri pentru proiecte locale. Lăsându-ne inspiraţi de SemiMaraton Sibiu, care atrage anual participări record, am organizat prima ediţie SemiMaraton Galaţi în 2014.
Am dorit să le oferim ONG-urilor din judeţ un prilej de a mobiliza comunitatea în jurul lor, dar şi să creăm un eveniment periodic şi semiprofesionist pentru comunitatea de alergători din Galaţi. Ne place să credem că reuşim asta în fiecare an.
Astăzi, SemiMaraton Galaţi este un eveniment major pentru comunitatea de la malul Dunării. Organizat anual din 2014, SemiMaratonul reuneşte asociaţii şi fundaţii, pe de o parte, cu alergători şi donatori, de partea cealaltă, facilitând legătura dintre proiecte sociale şi finanţările necesare.
Cel puţin zece programe ale ONG-urilor din Galaţi sunt implementate în fiecare an datorită sumelor atrase în cadrul SemiMaratonului de la marii donatori şi din taxele de participare plătite de cele câteva sute de alergători.
Componenta sportivă a evenimentului este la fel de importantă, SemiMaratonul fiind singurul eveniment de anvergură din calendarul competiţional al comunităţii locale de alergători.

Conform clasamentului oficial, colegul nostru Florin Mârza s-a clasat pe locul 4 al categoriei MU30 cu timpul de 1h 34m 22.8s.
Locul 4

Florin Marza


Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: http://semimaratongalati.ro.