CANTONAMENT DE SNOWBOARD
Sölden (Austria), 20-27 ianuarie 2018O parte a sportivilor Secţiei de Schi-Snowboard au desfăşurat, în perioada 20-27 ianuarie 2018, un program de 6 zile de antrenamente, pe pârtiile regiunii Sölden din Austria.


Carla Karnyanszky

Marius Karnyanszky

Regiunea Sölden–Ötztal poate fi caracterizata prin notiunile de: “ghetar, paradis de schi, partii peste 3000 m, viata de noapte, etc”.
Ceea ce vara se numeste "Ibiza" in randul tinerilor insetati de distractie, iarna distractia este asociata cu numele Solden. De aceea a capatat regiunea si denumirea de "Ibiza Alpilor". Nu din greseala a fost aleasa de 3 ori – ultima data in sezonul 2003/2004 – ca cea mai buna statiune de schi si snowboard din Austria.
Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu 145,5 km de partii, deserviti de 33 de instalatii de transport pe cablu moderne. Snowboarderii sunt asteptati cu funpark - uri moderne, dotate cu halfpipe, piste boardercross si multe altele. Partiile sunt situate intre altitudinile 1350 - 3340 m, deci sunt practicabile pe tot parcursul anului.
In aceasta regiune gasim si cea mai lunga partie din Austria, cu o lungime 13 km si parcurge o diferenta de nivel de 1800 m. Pentru iubitorii freeride - ului recomandam versantul Rettenbachtal, cu o lungime de 6 km.
Schiorii si snowboarderii sunt asteptati cu numeroase posibilitati de apres ski, atat in vale, cat si in zona partiilor. Celor care vor sa schieze si vara, le recomandam regiune Solden si in acest anotimp, pe ghetar starea zapezii este excelenta.
(Conform www.skimania.ro).

Cazarea sportivilor noştri a fost asigurată la Haus Christophorus din Längenfeld.