ROADGRANDTOUR 2018 etapa DRUMUL VINULUI
Seciu, 15.04.2018


Aceasta cursa a devenit o clasica. Toata lumea o asteapta, toti stiu deja catararea catre Crama Seciu la perfectie, toti s-au bucurat nespus cand au vazut ca drumul a fost asfaltat. Iar noi mai mult decat toti ceilalti. Ca si anul trecut vor fi doua trasee. Unul pentru cei mai putin antrenati in lungime de 2 tururi si jumatate (aprox 63 km), celalalt in lungime de 4 tururi si jumatate (aprox. 111 km). Pentru a face conversia intr-o moneda acceptata de toata lumea putem spune ca traseele au 3 catarari, respectiv 5 :).
Startul se va da la intersectia coborarii dinspre Galmeia cu drumul Bucov-Plopu. este mai sigur pentru toata lumea ca startul sa se dea pe plat si nu pe coborare, mai mult, cele doua plutoane (tura scurta si cea lunga) vor avea starturi diferite, la interval de 5 minute.
Drumul Vinului reprezintă în acest an prima etapă din Cupa Națională a României de Seniori și din Cupa Națională a României de Juniori.
Cadeții vor avea de parcurs tura scurtă a competiției. Clasamentul lor se va extrage din clasamentul open al cursei Drumul Vinului - tura scurta.
Taxa categoriilor de Cadeți și Juniori va fi de 30 de lei.
Prezența în clasamentul Cupei României pentru Juniori este condiționată de respectarea limitei de pas mentionată în regulament.
Restul categoriilor vor alerga in tura lungă, deci clasamentul categoriilor de Amatori și Master ce vor intra în cadrul Cupei Naționale va fi de la tura lungă. In aceste clasamente vor puncta NUMAI sportivii licentiati la Federatia Romana de Ciclism. Acesti sportivi vor puncta atat in clasamentul RoadGrandTour cat si in clasamentul FRC. Sportivii NElicentiati vor puncta numai in clasamentul RoadGrandTour.

Conform rezultatelor oficiale ale turei lungi 110 km Amatori, colegul nostru Titel Rușinaru s-a clasat pe locul 14 al categoriei M40-49 cu timpul de 3h 50m 54,80s.

Titel Ruşinaru


Mai multe detalii despre concurs pe site-ul evenimentului: http://www.roadgrandtour.ro.