ZĂRNEȘTI MTB CHALLENGE 2018, Zărnești (BV), 04.08.2018


Traseul MTB ZARNESTI CHALLENGE - PIATRA CRAIULUI RIDE oferă cam tot ce se poate cere de la un traseu MTB adevărat.
Cățărările, coborârile tehnice,porțiunile asfaltate, platul de la finalul cursei,zonele urbane, peisajele și tot ceea ce înseamnă un traseu in zona Pietrei Craiului.
Urcările,uneori interminabile, alteori scurte și intense, aduc diversitate traseului și mai ales îmbina calitatile cățărătorilor de maraton de pe drumurile forestiere cu cele ale cățărătorilor de XCO de pe potecile intense.
Coborârile fac deliciul oricărui Ciclist MTB, dar și aici lucrurile stau diferit:
coboram pe ceva drumuri forestiere, însă avem rezervate cateva coborâri serioase apropiate de DH sau de enduro Bike, unde atenția , Abilitățile și...frânele trebuie sa se prezinte in cea mai buna forma.
Cea mai tehnica dintre coborâri are porțiuni abrupte, ceva rădăcini , traversări de apa și șleauri săpate de apele abundente ce au curs in ultima perioada.
Cam 70% din coborâri sunt pe single trail, dar ca sa zic așa...ce single trail !
Avem și zone in care ne putem regla respirația, cele câteva zone de legătura pe plat sau...fals plat , ne vor aduce pulsul la valorile normale ( sau nu) și ne vor pregăti pentru cățărarea ce urmează.
Ultimii kilometri sunt destinați sprintului( pentru cei care mai pot),concurenții vor intra pe un plat de aproximativ 4 km , numai pe drumuri de câmp , mulți din cicliștii prezenți la concursurile de șes cunosc acest tip de traseu.
Zonele urbane reprezintă “ răul necesar” pentru a putea Închide traseul,in zona de finish se poate ajunge doar in acest mod.
Implica traversări de drumuri, traversarea unei cai ferate la nivel unde se afla și o bariera, parcurgerea unei alei pietonale. Și aici ca dealtfel pe toate drumurile publice se va rula in conformitate cu regulile de circulație aflate in vigoare.


Conform clasamentului oficial, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Maus Ionașcu, pe locul I la categoria M40+ cu timpul de 5h 56m 04.89s
  • Locul I

    Maus
    Ionașcu



    Mai multe detalii despre concurs pe pagina de Facebook a evenimentului.