THASSOS INTERNATIONAL CYCLING WEEKEND 2019
Insula Thassos (Grecia), 04-05.05.2019Între 4-5 mai 2019, Environmental Movement Thassos în cooperare cu Municipalitatea din Thassos și echipa organizatorică a MTB THASSOS, organizează pentru un nou an THASSOS INTERNATIONAL CYCLING WEEKEND 2019. Un weekend plin de acțiune, ca de obicei în ultimii ani.
TOUR OF THASSOS
Aceasta este traversarea ciclică a insulei prin intermediul drumului național perimetric. Cursa este deschisă tuturor cicliștilor, dar se desfășoară cu permisiunea și supravegherea Federației de Ciclism din Grecia. Cea mai mare parte a traseului impresionant de 92 de kilometri se întinde aproape de mare. În primii 60 km cicliștii se delpasează împreună (pluton) sub supravegherea arbitrilor, iar după satul Potamia concursul se eliberează pentru restul distanței. Termenul limită de finalizare este de 5 ore de la startul care va avea loc pe data de 4 mai la ora 12.00 pentru al 11-lea an consecutiv de la plaja din San Antonio.
TRIKORFO‘S ASCENT
Aceasta este o cursă de MTB cu o distanță totală de 58 km. Rezumatul traseului include urcarea pe dealul Korkario la 350 m înălțimea și a doi munți: Trikorfo, cu înălțimea de 825 m, care este cel mai înalt punct al traseului, și St. Kiriaki cu o înălțime de 560 m. Ultimii 18 km sunt aproape numai coborâre, dintre care 11 km sunt pe cărări. Traseul trece de două ori prin capitala istorică a insulei, satul tradițional montan Theologos și, de fapt, trece de-a lungul podului unic de piatră al insulei, o rămășiță a prezenței otomane. Traseul este solicitant și echipamentul adecvat este necesar pentru terminarea cu succes. Experiența este, de asemenea, considerată o calificare esențială. Cel de-al 14-lea start va avea loc la ora 9.00 duminică, 5 mai, de pe coasta Sf. Antonio. Termenul de finalizare, în același loc, este de 6 ore, adică 15.00.


Conform clasamentului oficial, colega noastră Elena Fodor s-a clasat pe locul II categoria OPEN FEMININ a cursei TRIKORFO‘S ASCENT, cu timpul de 4h 18m 15s.
Locul II

Elena Fodor


Mai multe detalii pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.