CUPA NAȚIONALĂ ENDURO 2019, etapa I. MEHEDINȚI ENDURO
Drobeta Tr. Severin (MH), 11-12.05.2019


Numărul de probe speciale: 5
Km PS-uri: 8
Km total cursă: 29
Numărul de zile de concurs: 1
Diferență de nivel: 1300 m

Sponsori:
Decebal Fitness Club - https://www.decebal-fitness.ro/
Quasit Systems - https://www.quasit.net/
Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mehedinți - http://djstmehedinti.ro/
Courier Manager - https://couriermanager.eu/

Cele 5 probe speciale de la prima ediţie Mehedinţi Enduro se află pe Valea Topolniţei, un areal foarte variat din punct de vedere geografic, acest aspect făcând ca fiecare traseu să fie destul de diferit faţă de celelalte.
Primul traseu este cel mai stâncos şi cel mai lung (şi totodată cel mai greu accesibil, cu un transfer de aproape 7km), având mai multe zone expuse şi neaderente. Complet natural, acesta este de fapt o veche potecă turistică readusă la viaţă cu ocazia concursului.
Pe de altă parte, cea de-a doua probă specială va fi şi cea mai scurtă, însă deosebit de interesantă. Se va trece prin ruinele unei cetăţi şi se va coborî de-a lungul unui carusel natural, pentru ca spre final să se parcurgă o zonă stâncoasă şi deschisă.
Următoarele două trasee au acelaşi punct de start, fiind construite de la 0 de-a lungul ultimilor 3 ani. Mult mai uşoare din punct de vedere tehnic, acestea vor fi probabil pe placul celor care preferă datul prin bikepark-uri. Astfel, traseul nr. 3 va testa abilităţile riderilor în curbe, având câteva zeci de contrapante, pe când următorul ne va arăta cine stă cel mai bine în aer, aici fiind construite cele mai mari gap-uri din tot concursul.
Ultimul traseu, finalizat în această lună, este de fapt o combinaţie a tot ce am întâlnit pe celelalte. Zonele tehnice alternează cu cele de flow, incluzând switchback-uri deosebit de strânse, porţiuni drepte de viteză, drop-uri şi gap-uri, pe un teren imprevizibil.


Conform clasamentului oficial, colegul noastru Alex Pufan s-a clasat pe locul III la categoria M19-29, cu timpul cumulat de 15m 31.9s.
Locul III

Alexandru Pufan


Mai multe detalii despre concurs pe pagina de Facebook a evenimentului.