ROADGRANDTOUR 2019 etapa MICHELIN VELOTUR SĂLAJ
Zalău (SJ), 25-26.05.2019


Al 4-lea an consecutiv în care Pălinca de Zalău nu este atracția lunii Mai în județul Sălaj. Cei mai buni ciclisti din Romania (si nu numai) se adună aici pentru unul dintre cel mai mari evenimente de șosea din țară. Pentru cei obișnuiți ai cursei, vă aducem la cunoștință faptul că din 2019 avem un partener care împlinește frumoasa vârstă de 125 de ani: Bibendum – omul din anvelope al Michelin-ului. El se va integra în istoria locurilor vizitând împreună cu noi siturile arheologice Porolissum-Moigrad, locul din care veți pleca in cursa de duminica și unde vă vom primi la finiș cu premii și surprize. Rămânem fideli formatului cu două zile de concurs pentru că v-a plăcut atât de tare. Pentru cei veniți aici prima oară, vă promitem o experiență autentică a Țării Silvaniei, cu particularități inter-culturale specifice din diverse domenii: istorie, religie, peisagistică sau culinar, toate încadrate perfect într-un relief geografic variat și pitoresc, cazare ospitalieră.

Acum, trecand peste descrierile genul lui Calistrat Hogas, sa va reamintim cu arata traseele pe care va veti intrece.

Sambata 25 mai, ora 16:00, Contratimp Individual in lungime de aproximativ 18km. Traseul nu este simplu, prezentand cateva scurte si dificile urcari mai ales cand vorbim despre o proba a adevarului, cum este numit contratimpul individual.

Duminica 26 mai, ora 11:00, etapa de fond cu care v-am obisnuit deja de doi ani. 60km tura scurta, 115 km tura lunga. Cateva catarari frumoase dar nu foarte dificile, cateva portiuni "de fuga", sate ingrijite si oameni care incurajeaza sportul cu pedale. La final, o catarare de 5km dintre care ultimul kilometru este de... povestit nepotilor.

Conform clasamentului oficial al cursei CONTRATIMP, colegii noștri s-au clasat astfel:
 • Titel Rușinaru - pe locul 7 categoria M40-49, cu timpul de 27m 05.5s.
 • Alex Ghigulescu - pe locul 60 categoria M30-39, cu timpul de 37m 41s.

  Conform clasamentului oficial al cursei FOND 55.6km, colegul nostru Titel Rușinaru s-a clasat pe locul III categoria M40-49, cu timpul de 1h 49m 51s.
 • Locul III

  Titel Rușinaru  Alex Ghigulescu


  Mai multe detalii despre concurs pe site-ul evenimentului: http://www.roadgrandtour.ro.