IRONMAN TALLINN 2019
Tallinn (Estonia), 3 august 2019


IRONMAN Tallinn 2019 a avut loc în 3 August în capitala Estoniei, pe malul Mării Baltice. Orașul este situat pe coasta de nord a țării, în Golful Finlandei, 80 km sud de Helsinki, la est de Stockholm și la vest de Saint Petersburg în Regiunea Harju. Considerat unul dintre cele mai frumoase și mai bine conservate orașe medievale din Europa, Tallinn este astăzi casa a 445 000 de locuitori și a cțștigat reputația de Silicon Valley al Europei. Cel mai important, compania de telefoni epe Interent Skype a fost fondată aici. Orașul este și un pol de călătorie, deservit de aeroportul situat convenabil și de liniile de ferryboat care conectează orașul cu Helsinki, Mariehamn, Stockholm și St. Petersburg. Vizitatorii vor fi uimiți de cultura și bucătăria unice.
Tallinn este a doua capitală din Europa care găzduiește un eveniment IRONMAN, împărțind această onoare cu danezul KMD IRONMAN din Copenhagen. Cursa este al doilea eveniment IRONMAN în Estonia după IRONMAN 70.3 Otepää.
Cursa începe cu o buclă de 3.8 km destinată înotului în Marea Baltică, lângă Muzeul Seaplane Harbour. Sportivii vor continua pe o buclă dublă însumând 180.2 km pe bicicletă care îi va duce de-a lungul coastei și a localităților învecinate. Ultimii 42.2 km compuși din patru bucle vor duce participanșii prin centru istoric al Tallinnului, inclus în moștenirea universală UNESCO, cu sosirea în Freedom Square.
IRONMAN Tallinn oferă 40 locuri de calificare pentru IRONMAN World Championship 2019 din Kailua-Kona, Hawaii.

Din motive medicale, colega noastră Dana Torok nu a putut termina cursa.

Daniela
TorokMai multe detalii pe site-ul evenimentului.