CAMPIONATUL NAȚIONAL MTB XCM 2019 / MTB MARATON MIERCUREA CIUC 2019
Miercurea Ciuc (HR), 1 septembrie 2019


Un concurs de Mountain Bike care a dovedit prin edițiile anilor precedenți că are loc în calendarul de concurs a tuturor riderilor, un concurs care te provoacă de a străbate un traseu într-o zonă pitorească a Munții Ciucului, traseu ales cu măiestria si priceperea campionului nostru Kelemen Árpád.
Ca o recompensă a efortului organizatorilor, acest concurs a fost ales cursa Campionatului Național XCM 2019.
Organizatori: Asociația Siculus Alpin Club împreună cu Siculus Cycling Club, în colaborare cu Municipiul Miercurea Ciuc, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret, co-organizator Federația Română de Ciclism.
Data desfășurării : 01 Septembrie 2019.
Start: Centrul Municipiului Miercurea Ciuc, Piața Libertății - de unde sub escorta Poliției Rutiere vom ajunge la poalele Munții Șumuleului unde începe adevărata lupta cu înălțimile.


Conform clasamentului oficial, colegii noștri s-au clasat astfel: Cristian Jidovu - pe locul I la categoria MASTER2 / locul 12 clasament general, cu timpul de 3h 38m 32,9s.
Marius Ionașcu - pe locul II la categoria MASTER2 / locul 19 clasament general, cu timpul de 3h 47m 27,5s.


Întrucât competiţia a contat drept CAMPIONAT NATIONAL DE MTB-XCM, cu acest rezultat, colegul nostru CRISTIAN JIDOVU a obţinut al doilea titlu de campion naţional din 2019 și al treilea din cariera sa.
Locul I
Cristian Jidovu
Locul II
Marius Ionașcu


Mai multe detalii pe site-ul evenimentului: www.mtbmciuc.ro/.

Despre rezultatul excelent al colegilor noștri au relatat:

www.timisoreni.ro din 05.09.2019

www.sporttim.ro din 05.09.2019