VELOPOWER ROAD RACE 2019
Panciu (VN), 15.09.2019


Competiția de sosea intitulată VeloPower Road Race a debutat în anul 2013, când la sfârsitul primei luni de toamnă, orasul Panciu a fost gazda punctului de start pentru cei aproape 100 de participanti prezenti.
Anul 2019, după o pauză nedorită de un an, vă aduce a 6-a ediție de concurs. Discutiile cu participantii după primele 5 editii, ne-au determinat să nu schimbăm nimic în ceea ce priveste traseul, motiv pentru care și anul acesta vă veți bucura de acelasi teren de joacă. Vom face tot posibilul însă, în funcție de colaborările cu sponsorii, să schimbăm în bine : pachetul de start, surprizele pentru finisheri si pentru premianți.
Cursa va începe la ora 10:00, după o prealabilă ședință tehnică din chiar centrul orașului Panciu. Vom începe deplasarea în pluton, însoțiți de mașina tehnică, în ritmul impus de aceasta. Primul segment este marcat de o coborâre, ce va măsoară în jur de 5 km, până în localitatea Satu Nou, după care traseul a urca usor. Prima urcare se situează la intrarea în comuna Tifeşti, măsoară în lungime 500 de metri şi un maxim de 13%, după care vom urca în fals plat de 2%, până când traseul va vira brusc dreapta către localitatea Sârbi. Acest punct coincide cu startul tehnic al competiţiei, acolo unde maşina tehnică va accelera în funcţie de viteza primului concurent.
Tot traseul până în localitatea Vidra este valonat cu urcări de 3-4%, până la 10% şi coborâri de acelaşi nivel. Pe stânga veti fi însoţiţi pentru 20 km de priveliştea unui deal renumit pentru înălţimea şi bogăţiile sale – Măgura Odobeşti cu o altitudine de 996 metri. Odată ajunsi în centrul localitatătii Vidra, veti vira spre localitatea Câmpuri, ce serveşte ca şi poartă a Carpaţilor de curbură.
Din Vidra până în Câmpuri urcările devin mai lungi, dar şi coborârile, profilul rămânând unul valonat. Pe acest segment de traseu veți regăi 2 cățărări scurte, mai dificile, ca şi puncte de reper, ce apar una după intrarea în Vidra şi una înainte de localitatea Câmpuri, deci practic la începutul si sfârşitul segmentului. Ambele măsoară în jur de 1, 5 km şi au o medie de 8 cu înclinaţie maximă de 10%. Segmentul de traseu este împânzit cu alei de nuci şi castani, dar și dealuri de un verde crud, căpiţe de fân şi mirosuri autentice care vin din gospodăriile oamenilor ce se pregătesc pentru iarnă. Următoarea portiune de 20 km de traseu continuă valonat, însă cu pante mai lungi, dar si coborâri pe măsură.
Sectorul valonat se termină în localitatea Câmpuri, de unde mai rămân de parcurs doar 36 de km până la final. Primii 19 km din cei 36 de km sunt de plat. Popasul Valea Câmpului marchează urcarea regină a traseului, ce măsoară 3,5 km, atingând 11%.
După urcare veti observa pe stânga monumentul Ecaterinei Teodoroiu, ce marchează si startul la coborârea ce măsoară 13 km si conduce către linia de finiş amenajată la Panciu.
La finiș va fi amenjat un punct de hidratare si vitaminizare. De asemenea la linia de finish vă va aștepta un pasta party, o bere rece, podiumul, muzică bună și mult voie, de asemenea, bună.


Conform clasamentului oficial, colegul nostru Cristian Mircioi s-a clasat pe locul 24 al categoriei M30-39, cu timpul de 2h 27m 48s.

Cristian Mircioi


Mai multe detalii despre concurs pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook.