CUPA MAX AUSNIT 2021
Lugoj, 31.07 - 01.08.2021

Ești pasionat de ciclismul pe șosea, în viteză, în bătaia vântului, în echipă sau solitar? Atunci înscrie-te și pedalează la Cupa Max Ausnit în 31 iulie și 1 august în Lugoj și împrejurimi. Anul acesta se împlinesc zece ani de când sute de cicliști pedalează la cea mai palpitantă cursă de șosea din România!
Ia cu tine și prietenii, noi vă așteptăm la un eveniment creat special pentru voi!

Cupa Max Ausnit - contratimp pe echipe
Sâmbătă, 31 Iulie, 2021

Echipe formate din: minim 4 sau maxim 5 cicliști.
Pot forma o echipă sportivi de la echipe de club diferite.
Se pot alcătui echipe mixte (femei + bărbați).
La sosire se ia în calcul timpul celui de-al patrulea sosit.

Conform clasamentului oficial, echipa colegilor noștri s-a clasat pe locul 24 cu timpul de 36m 02s.

Tiziano Balia

Livu Băran

Adrian Curuțiu


Tiziano Balia

Livu Băran

Adrian Curuțiu

Titel Rușinaru
Cupa Max Ausnit - fond
Duminică, 1 August, 2021

Startul se va da din fața parcării AO Truck Stop 2 de pe centura Lugojului. Va trebui să fi bine încălzit la start, deoarece după 1,5 km de plat vei da piept cu o cățărare de 7 km.
Apoi cobori și urci spre Pogănești, din nou valonat până în Bârna, unde virezi 90 de grade la dreapta și te îndrepți spre urcarea din Botinești, la finalul căreia (km 20) vei găsi primul punct de alimentare.
Te hidratezi și începi coborârea spre Surdu Mic. Virezi la dreapta și urci ușor spre Lacul Surduc apoi te îndrepți spre Fârdea. Urmează urcarea spre Drăgșinești, o coborâre spectaculoasă iar apoi urcarea spre ”Scaune” în vârful careia (km 41,5) te va întâmpina al doilea punct de alimentare de pe traseu.
Urmează o coborâre lină de 9 km până în Făget, unde începe o porțiune nouă a traseului: Bătești - Brănești - Baloșești, apoi o urcare scurtă dar aprigă spre Tomești, în vărful ei (km 64) se va regăsi și punctul de alimentare numărul 3.
Acum începe partea cea mai frumoasă și interesantă a traseului: Colonia Tomești - Valea lui Liman - Luncanii de Jos, 10 km de fals plat în urcare cu 2% pantă medie. Aici e mometul în care trebuie sa-ți conservi energia fiindcă urmează cea mai grea cățărare a zilei: 4 km cu 5%, dar care conține și cateva scurte coborâri. Spre vârful cățărării (km 79) te vei bucura de punctul 4 de alimentare. Atenție mare la coborărea care începe la km 80. Este foarte abruptă și periculoasă (cei care ați participat anul trecut, o știți fiindcă parcursă în sens invers, era urcarea de la sosire).
Se coboară 14 km ușori, prin satele Zolt - Gladna Română - Gladna Montană după care se ajunge din nou în Fârdea - treci de lacul Surduc și cobori lin spre Surducu Mic unde vei vira spre stânga la indicatorul Săceni. Urmează un drum îngust, apoi ajungi în Săceni la punctul 5 de alimentare (km 105), traversezi drumul național și te îndrepți spre Sudriaș - Săceni - Cliciova.
La Cliciova ai ajuns după 115 km și mai ai 10 km până la final. Te așteapta 3 ziduri, ultimele 2 aflându-se chiar la final, cu finish-ul pe o rampă de 7%. Dacă ești mai proaspăt decât adversarii, aici este momentul să ataci!

Conform clasamentului oficial, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Adrian Curuțiu - pe locul 21 categoria M30-39 cu timpul de 3h 39m 53s.
  • Liviu Băran - pe locul 36 categoria M30-39 cu timpul de 3h 54m 11s.
  • Titel Rușinaru - pe locul 28 categoria M40-49 cu timpul de 3h 59m 32s.
  • Tiziano Balia - DNF.


    Mai multe detalii pe site-ul evenimentului.