CUPA NAȚIONALĂ DE MTB-XCM 2022, etapa a 4-a. TRANSILVANIA BIKE TRAILS RACE
Saschiz (MS), 14.08.2022

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs MTB cu startul și finișul la Saschiz, al cărui scop este promovarea satelor săsești și a rețelei de trasee de bicicletă ce leagă satele săsești din zona Târnava Mare cu Sighișoara si promovarea locurilor, istoriei, naturii, arhitecturii si traditiilor din zona de aceea activitatile țin un weekend prelungit.
Concursul, care a avut prima editie oficiala in 2014 în Viscri, a fost precedat de încă 2 ediții anterioare dedicate copiilor din localitățile TBT Race.
Acum concursul are startul în Saschiz, fiind o localitate cu o mai mare infrastructură așa încât să primească un număr mare de participanți.
De la o singură distanță concursul are acum trei distanțe. Una de 77 km în care parcurgi complet peisajul si zonele de interes locale (inclusiv Viscri), una medie, pentru începători sau mai putin antrenati care are lungimea traseului de 42 km si una scurta pentru copii si familii de 22km.
Traseele, care au inceput sa fie construite in 2011, parcurg atât zone special amenajate din rețeaua de poteci cât și dealuri cu iarba, drumuri forestiere, ulițe din satele vechi. Traseele de concurs trec prin curțile bisericilor fortificate și cel lung prin cetatea Saschiz.

Conform clasamentului oficial al turei lungi 78km, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Cristian Jidovu - locul I M40-49, cu timpul de 3h 13m 15s
  • Locul I

    Cristian Jidovu

    Despre rezultatul frumos al colegilor noștri au relatat:

    www.sporttim.ro din 31.08.2022

    Mai multe detalii pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.