ALBA CAROLINA BIKE RACE 2022
Alba Iulia (AB), 03.09.2022 24.09.2022


Competiția ALBA CAROLINA BIKE RACE este un proiect al Asociației BICICLIM ALBA în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB). Prin organizarea acestei competiții, aflată la a doua ediție, dorim să atragem, ca parteneri, toate instituțiile locale și județene care au competențe în acest sens dar și parteneri privați care să susțină proiectul nostru. Evenimentul este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut. Estimăm participarea unui numar de peste 500 de concurenți înscriși, profesioniști și amatori.
La prima ediție a concursului Alba Carolina Bike Race am avut peste 350 de concurenți din toată țara pe traseele de MTB și peste 200 de copii, cu toții încântați de organizarea de excepție a concursului și activităților adiacente.
ALBA CAROLINA BIKE RACE este o competiție de ciclism cross country, care se va desfășura în cadrul unui eveniment maraton pe data de 03.09.2022, cu plecare din Alba Iulia mai precis din Piața Cetății și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță de aproximativ 65 km. Acțiunea de ecologizare și marcare a traseelor se va desfășura pe o perioada de 60 zile înaintea concursului, prin implicarea comunității locale și a membrilor ASOCIAȚIEI BICICLIM ALBA, actiune care va continua și după concurs pentru curățarea traseului de eventuale resturi și pentru strângerea marcajelor.
Locul III

Tiziano Balia
Locul I

Adrian Curuțiu
Locul I

Cristian Jidovu
Concursul se va desfășura pe 4 trasee: de 5 km, 25 km, 35 km respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate, prezentate în detaliu mai jos. Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia-Inuri-Mamut.

Conform clasamentului oficial al traseului 63 km, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Cristian Jidovu - locul I categoria M40-49 / locul 4 clasament general, cu timpul de 3h 25m 00s

    Conform clasamentului oficial al traseului 36 km, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Adrian Curuțiu - locul I categoria M30-39, cu timpul de 1h 48m 24s
  • Tiziano Balia - locul III categoria M40-49, cu timpul de 1h 50m 05s

    Mai multe detalii despre concurs pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.