ALBA CAROLINA BIKE RACE 2022
Alba Iulia (AB), 03.09.2022


Competiția ALBA CAROLINA BIKE RACE este un proiect al Asociației BICICLIM ALBA în parteneriat cu Primăria Alba Iulia și se adresează iubitorilor de ciclism montan (MTB). Prin organizarea acestei competiții, aflată la a doua ediție, dorim să atragem, ca parteneri, toate instituțiile locale și județene care au competențe în acest sens dar și parteneri privați care să susțină proiectul nostru. Evenimentul este deschis oricărui ciclist, indiferent de vârstă, profesionist sau amator care are un minim de experiență, o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să-i permită un efort fizic susținut. Estimăm participarea unui numar de peste 500 de concurenți înscriși, profesioniști și amatori.
La prima ediție a concursului Alba Carolina Bike Race am avut peste 350 de concurenți din toată țara pe traseele de MTB și peste 200 de copii, cu toții încântați de organizarea de excepție a concursului și activităților adiacente.
ALBA CAROLINA BIKE RACE este o competiție de ciclism cross country, care se va desfășura în cadrul unui eveniment maraton pe data de 03.09.2022, cu plecare din Alba Iulia mai precis din Piața Cetății și va parcurge mai multe localități din regiune pe o distanță de aproximativ 65 km. Acțiunea de ecologizare și marcare a traseelor se va desfășura pe o perioada de 60 zile înaintea concursului, prin implicarea comunității locale și a membrilor ASOCIAȚIEI BICICLIM ALBA, actiune care va continua și după concurs pentru curățarea traseului de eventuale resturi și pentru strângerea marcajelor.
Concursul se va desfășura pe 4 trasee: de 5 km, 25 km, 35 km respectiv 63 km, cu diferite grade de dificultate, prezentate în detaliu mai jos. Traseele au fost gândite să acopere toate categoriile de participanți, să fie parcurse în proporție de 100% pe bicicletă și să străbată poteci, drumuri și puncte de belvedere care să pună în valoare zona Alba Iulia-Inuri-Mamut.
Înscrierile se efectuează doar on-line și sunt deschise până la data de 01.09.2022 în limita locurilor disponibile care este de 700 participanți. Pachetele de concurs se pot ridica de la start (Piața Cetății) începând cu data de 02.09.2022 orele 19 și în ziua concursului începând cu orele 08:00 – 10:00.
Înscrierile sunt validate doar după efectuarea plății taxelor de înscriere conform perioadelor mai sus amintite. Plata taxei de înscriere se poate efectua numai prin transfer bancar.Mai multe detalii despre concurs pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.