CUPA ROMÂNIEI DE ȘOSEA, etapa a 2-a. ZIRIDAVA ROAD RACE
Arad (AR), 01-02.06.2024


Aflată la prima ediție în chiar anul Centenarului (2018), Ziridava Road Race reprezintă rezultatul experienței acumulate de către organizatori în concursuri de ciclism de șosea pe trasee mai scurte, de o mai mică amploare.
În timp, a devenit evident ca o competiție cu standarde înalte este de dorit și ar avea succes în zona de vest a țării, atât datorită interesului participanților, cât și datorită reliefului care încurajează ciclismul rutier de viteză.
Dacă în primele ediții concursul a constat dintr-o singură probă – cea de FOND – desfășurată pe mai multe variante de traseu, în anii mai recenți acesteia i s-a adăugat și o probă de cățărare individuală în contratimp.
Mai mult, începând cu Ediția a VI-a (2023), în urma deciziei Federaţiei Române de Ciclism, ambele probe contează ca Etapă în Cupa Națională, clasamentul stabilindu-se prin cumularea timpilor de la ambele probe. Astfel, pe primele locuri se vor plasa concurenții cu timpul cumulat cel mai scurt.
Competiţia noastră de ciclism de şosea este dedicată sportivilor profesionişti licenţiati la Federaţia Română de Ciclism, a celor licenţiati ca amatori, dar şi celor nelicenţiati, copii şi adulţi.

Conform clasamentului oficial al turei FOND 115 km, colegii noștri s-au clasat astfel:
  • Adrian Curuțiu - locul 14 al categoriei M30-39 cu timpul de 3h 13m 28.019s

  • Adrian Curuțiu


    Mai multe detalii despre concurs pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.