LATORIȚEI MTB TRAIL
Voineasa (VL), 02-04.08.2024


Așteptați-vă la mai multe trasee pregătite pentru 2024. Revenim în zona Munților Lătoriței la începutul lunii august, așa cum era de așteptat.
Incepem weekendul cu doua trasee spectaculoase, vom parcurge creasta Latoritei pe bicicleta si vom ajunge sa admiram panorama de sus catre lacul Vidra. Bineinteles ca nu vom uita sa degustam cateva vinuri din regiune, sa ne bucuram de gastronomia locala si retetele gatite cu suflet de gazdele noastre din satul Utopia Verde.
In 2 zile vom combina experiența pe bicicleta, într-un loc natural special, contampland frumusetea naturii si linistea locului.
Culmea Munţilor Latoriţei este una dintre cele mai lungi şi spectaculoase culmi de altitudine din România care se preteaza pentru biking, un drum pe o creastă lină și înaltă aflat la mare altitudine, cu barajul Vidra la picioare și care alunecă spre înălțimile Parângului. Este străbătută de un drum pietruit şi de pământ în lungime de 42 km din Şaua Ştefanu până în Valea Măceşului.Drumul este cunoscut si sub numele de Strategica si se desfăşoară pe circa 17 km în gol alpin, la altitudini cuprinse între 1800 m -2000 m, cu perspective asupra Văii Latoriţei şi a Munţilor Căpățânii.Mai multe detalii despre concurs pe pagina evenimentului sau pe pagina de Facebook a evenimentului.